ANNONSE

Parafinvoks

Parafinvoks er en fuktighetsgivende og bløtgjørende behandling som gis som ledd i manikyr eller pedikyr.

Behandlingen bedrer effekten av fuktighetskremer og næringsgivende kremer og etterlater huden myk, fuktig og glatt. I tillegg tilretteleger parafinvoksen stell av neglebåndene.

Parafinvoks
Illustrasjon: Parafinvoks
Sist oppdatert: 6. Jan. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Parafinvoks»

Parafinvoks er en fuktighetsgivende og bløtgjørende behandling som ofte gis i forbindelse med manikyr og pedikyr. Parafin fremstilles fra destillert petroleum. Stoffet er et hvitt og solid i romtemperatur, men smelter til en gjennomsiktig væske allerede omkring 35 grader. Dette gjør at man kan dyppe eller smøre huden i flytende parafin uten at væsken er så varm at du brenner deg.

Parafinvoksen blandes ofte med ulike produkter som aloe vera, kamille, tea tree olje eller antioksidanter.

Det finnes mange andre skjønnhetsprodukter som dannes fra petroleum, inkludert baby olje, vaselin og leppepomade. De aller fleste av disse er ilikhet med parafinvoks fuktighetsgivende produkter. Slike fuktighetsgivende produkter danner et beskyttende lag over huden som hjelper den med å holde på fuktigheten.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandling med parafinvoks?

Behandling med parafinvoks er vanlig i forbindelse med stell av både hender og føtter, altså ved manikyr og pedikyr. Før man starter parafinvoksbehandlingen er det vanlig å rengjøre huden og smøre den med fuktighetsgivende kremer eller oljer. Deretter dyppes hendene eller føttene dine i den smeltede parafinvoksen, gjerne flere ganger. Enkelte klinikker som tilbyr manikyr og pedikyr smører heller på parafinvoksen i spesielle mønster på huden din.

Voksen vil nå legge seg som en omgivende, isolerende hinne på huden din og hindre at fuktigheten slipper ut. Behandlingen gjør at blodsirkulasjonen under huden øker, temperaturen stiger, huden svetter og porene i huden renses. Samtidig fuktes huden og næringsstoffene i kremene og oljene som ble smørt inn i huden får større mulighet til å trenge dypere inn. Dette gjør at huden blir ekstra glatt og fuktig. Enkelte klinikker pakker også inn huden din i plastikkposer eller spesialdesignete votter som forsterker effektene i enda større grad.

Etter at parafinvoksen har kjølet seg ned vil den gjenvinne sin faste form og stivne utenpå huden din. Det er nå lett å fjerne den størknede voksen, under ligger en merkbart glattere og fuktigere huden på hendene eller føttene som ble behandlet. Et annet resultat av den bløtgjørende og mykgjørende effekten av parafinvoksen, er at neglebåndene blir mykere og lettere å behandle i forbindelse med manikyren eller pedikyren.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilke resultater kan du forvente av behandling med parafinvoks?

Behandling med parafinvoks gjøres først og fremst som en del av manikyr eller pedikyr på salonger med spesialkompetanse på dette området. Sentrale effekter av behandlingen med parafinvoks er å gi huden økt fuktighet, i tillegg til at selve prosedyren er svært behagelig og avslappende for deg.

Blant de viktigste resultatene av parafinvoks er:

  • Fuktighetsgivende og mykgjørende effekt på huden
  • Varmer hendene eller føttene som behandles og øker blodsirkulasjonen under huden
  • Øker effekten av fuktighetsgivende kremer og kremer med næringsstoffer og antioksidanter
  • Bløtgjør neglebåndene og forbereder prepareringen av disse under manikyr og pedikyr
  • Kan gi en smertestillende og avslappende effekt på slitne eller ømme hender og føtter
ANNONSE