ANNONSE

Falske negler

Falske negler gir deg muligheten til å styrke og forlenge dine naturlige negler og gir samtidig et skinnende og flott resultat som varer minst 2 uker. De mest populære kunstige neglene på markedet i dag er akrylnegler og gelenegler.

Dersom du vurderer falske nelger anbefales det at du setter dem på og fjerner dem ved en profesjonell salong med god erfaring, for best mulig resultat.

Falske negler
Illustrasjon: Falske negler
Sist oppdatert: 23. Jun. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Falske negler»

Hva er falske negler?

Falske negler er negler som påsettes utenpå dine egne, ekte negler. Hensikten er å forlenge eller forsterke neglene dine eller å reparere en skadet negl.

De fleste typer kunstige negler kan pensles på dine naturlige negler eller på forlengere.

  • Dersom de pensles direkte over dine naturlige negler, gir de styrke og beskyttelse til neglene, men de blir ikke lengre.
  • Dersom pensles over en midlertidig montert negleforlenger i tillegg, blir de lengre enn dine naturlige nelger.

De mest vanlige falske neglene på markedet i dag er akrylnegler og gelenegler. Begge kan påsettes og fjernes hjemme, men de fleste anbefaler at du både får dem påsatt og fjernet på en profesjonell klinikk i forbindelse med manikyr eller pedikyr. Dette sikrer best mulig resultat og reduserer risikoen for at du skader dine naturlige negler, neglesengen, neglebåndet eller huden omkring.

Det finnes mange gode grunner til å prøve falske nelger. Kanskje skal du til et bryllup eller en annen spesiell anledning hvor du ønsker å se best mulig ut. Eller kanskje har du hatt vansker med å få dine naturlige negler til å vokse seg så lange og sterke som du ønsker. Både akrylnegler og gelenegler er i så fall gode alterantiver. De falske neglene gir også et skinnende og flott resultat som varer i 2 uker eller mer, avhengig av hvilke type negler som påsettes.

Sjekk erfaringer, priser og utvalg på manikyr

Hvilke ulike typer falske negler finnes?

Det finnes mange ulike typer falske negler på skjønnhetsmarkedet i dag. De desidert mest populære er derimot akrylnegler og gelenegler. Du kan lese mer om både akrylnegler og gelenegler under.

En mellomting mellom vanlig neglelakk og falske negler er Shellac. Shellac er faktisk en hybridblanding med både vanlig neglelakk og gele (som i gelenegler), dette gjør den sterk, fleksibel og ikke minst mer varig enn vanlig neglelakk. Vanligvis forblir Shellac skinnende og glatt i minst 14 dager etter påføring.

Alt du trenger å vite om Shellac

Hva er gelenegler?

Gelenegler er en av de to klart mest populære kunstige neglene på markedet i dag. Geleneglene kan forsterke og forlenge dine naturlige negler. Geleneglene er vanligvis både tynnere og mer fleksible enn akrylnegler, og gir samtidig et glatt og skinnende resultat. Dette er med å gi dem et mer naturlig preg, faktisk kan det være vanskelig å se forskjell på gelenegler og dine naturlige negler.

Geleneglene neglene påsettes og fjernes aller helst på spesialiserte skjønnhetsklinikker, dette sikerer best mulig resultat og hindrer at det oppstår bivirkninger som inntørket hud, skade på neglebåndet og rød negleseng. Neglene påsettes gjerne i forbindelse med manikyr, selve behandlingen tar vanligvis ca. 30-45 minutter. Det finnes flere ulike typer gelenegler, de fleste tørkes ved hjelp av UV-belysning, mens enkelte andre tørkes ved påføring av en såkalt gel-aktivator.

Her finner du mer om gelenegler

Hva er akrylnegler?

Akrylnegler er både den eldste typen falske negler på det moderne skjønnhetsmarkedet, og samtidig blant de aller mest populære. Akrylnegler gir som andre falske negler muligheten til å forsterke og forlenge dine naturlige negler. Noe av det som skiller akrylnegler fra andre kunstige negler er at de har svært lang varighet og at de har stor styrke. I tillegg utgjør de et veldig bra lerrett som negledesigneren kan påføre negledesign med farge eller dekorasjon på.

Som gelenegler anbefales det at du påfører og fjerner akrylnegler på profesjoenelle klinikker, dette for å sikre best mulig resultat og for å unngå skade på dine naturlige negler. Påføring av akrylneglene gjøres i forbindelse med manikyr. Behandlingen tar gjerne en del lengre tid enn påføring av andre falske negler, ofte ca. 1 time. Dette skyldes at neglelakken må lufttørkes for hvert lag som pensles på. Under påføringen blandes væske og pulver, noe som frigir enkelte gasser som bør unngås av gravide. Ved etterfyll på senere tidspunkt, er behandlingstiden derimot ikke ikke lengre enn andre neglebehandlinger.

Her finner du mer om akrylnegler

Fordeler og ulemper ved de mest populære falske neglene

Om du ønsker falske negler bør du forsøke å gjøre deg opp en mening om hvilken type du ønsker. Det er ikke slik at den ene er bedre enn den andre i alle situasjoner, om du bør velge gelenegler eller akrylnegler er mest avhengig av dine prefereanser.

Kostnad

Påsetting av akrylnegler og gelenegler er oftest like dyrt i utgangspunktet. Etter at akrylneglene er påsatt kan de derimot etterfylles over lengre tid, noe som gjør at utgiftene for vedlikehold er lavere. Etterfyll av gelenegler er derimot gjerne bortimot like dyrt som påsetting, dette gjør at gelenegler over tid er dyrest av de to.

Hvordan ser de ut og hvordan føles de?

Akrylnegler er typisk stivere og ser litt mindre naturlige ut enn de mykere og mer fleksible geleneglene. Gelenegler er mer som en type tykk neglelakk, ofte kan det være vanskelig å skille dem fra dine naturlige negler.

Hvordan tørker og fester de seg?

Akrylnegler stivner gjennom lufttøkring. Dette gjør at påsettingen er mer tidkrevende enn for gelenegler. De fleste gelenegler stivner ved at negletenikeren utsetter dem for UV-lys. Gelenegler tørker derfor raskere, og påsettingen er mindre tidkrevende. Ulempen med at de er avhengig av UV-lys er at belysningen øker risikoen for utvikling av pigmentflekker som solflekker eller aldersflekker.

Tåler de vann og svette?

Akrylnegler er mindre motstandsdyktige mot vann. Dersom du jobber ute eller dersom du trener ofte og svetter mye, kan væske legge seg mellom akrylneglen og din naturlige negl. Dette er generelt et mindre problem ved gelenegler.

Hvordan fjernes de?

Både akrylnegler og gelenegler bør aller helst fjernes på en klinikk som driver med negler. Akrylneglene fjernes ved at neglene dyppes i en spesiell neglelakkfjerner i noen minutter. De fleste gelenegler må files av, selv om noen kan fjernes ved å dyppe dem i neglelakkefjerner.

ANNONSE