ANNONSE

Gelenegler

Gelenegler er blant de aller mest populære falske neglene i dagens skjønnhetsbransje. Dette skyldes at neglene har et svært naturlig preg, er sterke og samtidig fleksible, og at de påsettes raskere enn andre kunstige negler.

Gelenegler egner seg derfor godt dersom du ønsker å styrke eller forlenge dine naturlige negler, eller dersom du ønsker å style deg opp til en spesiell anledning.

Gelenegler
Illustrasjon: Gelenegler
Sist oppdatert: 7. Jan. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Falske negler»

Hva er gelenegler?

Gelenegler er sammen med akrylnegler de mest populære falske neglene på markedet i dag. Gelenegler har vært i bruk i flere tiår allerede. Tidligere ble neglene fremstilt fra et pulver av porselen, det samme stoffet som blir benyttet hos tannlegen. Dagens gelenegler er derimot i all hovedsak produsert av akryl-gele.

Geleneglene kan brukes til å styrke og forlenge dine egne negler. De falske neglene pensles på i flere lag utenpå neglene dine, mellom hvert lag styrkes de av UV belysning eller ved hjelp av en gel-aktivator. Det som gjør gelengler spesielt populære er at de ofte blir tynnere og mer fleksible enn akrylegler og at de gjerne har et mer naturlig preg - det kan faktisk ofte være vanskelig å skille gelenegler fra dine egne negler!

Sjekk erfaringer, priser og utvalg på falske nelger

Hvilke typer gelenegler finnes?
Illustrasjon: Hvilke typer gelenegler finnes?

Hvilke typer gelenegler finnes?

Det finnes ulike typer gelengler. Man kan skille de ulike typene på hvilke stoffer de er dannet av, hvordan de tørkes i forbindelse med påsetting og hvordan man får dem av. De fleste gelenegler i dag dannes av en gele bestående av akryl, mens tidligere gelenegler ble produsert av et pulver bestående av porselen.

Hovedskille ved dagens gelenegler er hvordan de stivnes i forbindelse med påsetting. De aller fleste stivnes ved at teknikeren utsetter dem for ultrafiolett lys (UV-lys). UV-belysningen benyttes mellom hvert lag som påføres neglene (se under om påsetting av gelenegler). Selve UV-belysningen varer vanligvis ca. 1-2 minutter i hver seanse. Andre typer gelenegler stivnes derimot ved at de utsettes for en "gel-aktivator". Gel-aktivatoren pensles eller sprayes på etter påføring av hvert lag.

De fleste geleneglene som benyttes i dag fjernes ved at negleteknieren filer dem av. Det finnes også enkelte gelenegler som i likhet med akrylnegler fjernes ved at man dypper dem i neglelakksfjerner i noen minutter. I motsetning til ved akrylnegler trenger du derimot faktisk ikke å fjerne gelengler overhode.

Akrylnegler er blant de mest populære falske neglene

Hvordan settes gelenegler på?

Hjemme eller på profesjonell salong?

Du kan sette på både gelenegler og akrylnegler hjemme, men de fleste anbefaler at du får påsatt falske negler hos en tekniker som har god erfaring og godt omdømme. Dette skyldes at påsetting av gelenegler kan være vanskelig og krever både erfaring og spesiell kompetanse dersom du ønsker å oppnå et godt resultat! Påsettingen gjøres da i forbindelse med manikyr.

Påsetting

De fleste gelenegler pensles på lagvis, normalt i tre strøk. Mellom hvert strøk styrkes neglen ved hjelp av UV-belysning (enkelte typer negler styrkes ved hjelp av en type gel-aktivator som hardner neglen). Ved det fjerde og siste laget påføres dekoreringen eller fargen av neglen, etter ditt ønske!

I motsetning til ved akrylnegler dannes det ingen kjemiske gasser eller dufter ved påsetting av gelenegler. Dette gjør at gelenegler egner seg godt også for gravide, og generelt blir sett på som mer miljøvennlige enn akrylneglene. I tillegg styrkes og hardnes disse neglene raskere enn akrylnegler som lufttørkes, hele prosessen tar derfor vanligvis bare ca. 30-45 minutter, det vil si ca. halvparten så lang tid som ved påsetting av akrylnegler.

Sjekk erfaringer, priser og utvalg på manikyr

Varighet

Gelenegler varer generelt mye kortere enn akrylnegler. Gjennomsnittlig varighet er ca 2 uker, selv om enkelte kvinner kan klare å få dem til å vare inntil 1 måned.

Siden neglene er tynnere og har et mer naturlig utseende, er ikke behovet for etterfyll det samme som ved akrylnegler. Tidsforbruk og pris ved etterfyll er tilnærmet lik som ved påsetting. Det er altså ofte like dyrt og tidkrevende å etterfylle dem som første gangen de settes på.

Ved skade

Dersom gelenegler brekker i forbindelse med skade som klemstring mellom skuffer etc., vil de ofte brekke opp i mange små biter. Dette gjør det nærmest umulig å reparere en brukket gelenegl hjemme, i motsetning til ved akrylnegler som ofte kan limes sammen siden de har en tendens til å brekke mer "rent av".

Det finnes flere undergrupper gelenegler, egenskapene til disse varierer naturlig nok noe. Mange gelenegler trenger i motsetning til akrylnegler ikke å bli fjernet. Dersom du ønsker dem fjernet anbefaler de fleste at du får gjort dette på en profesjonell salong. Enkelte negler kan fjernes ved at du dypper dem i neglelakksfjerning, mens noen negler må fjernes ved filing og sliping. Det er viktig å fjerne dem på korrekt måte for å unngå skade på dine naturlige negler!

Fordeler med gelenegler

Gelenegler har blitt stadig mer populære de siste årene, som følge av flere fordeler fremfor andre typer kunstige negler. Blant de viktigste fordelene med gelenegler er at de

  • har et naturlig og skinnende preg som gjør at det kan være umulig å se forskjell på de falske neglene og de naturlige
  • påsettes raskt, vanligvis tar påsettingen bare ca. 30 minutter
  • er sterke, men samtidig mer fleksible og elastiske enn akrylnegler
  • er generelt lette å fjerne
  • påsettes uten at det dannes kjemiske gasser som forurenser rommet - dette gjør at de kan benyttes av gravide
  • er mer motstandsdyktige mot vann og svette, dersom du jobber utendørs eller trener og svetter mye, er gelenegler derfor mer egnet enn akrylnegler

Ulemper ved gelenegler

Selv om gelenegler raskt har utviklet seg til å bli blant de aller mest populære falske neglene i dagens skjønnhetsmarked, finnes det enkelte ulemper som det kan være lurt å være klar over når du skal velge kunstige nelger

  • Gelenegler er blant de dyreste på markedet. Selv om prisen kan variere, koster de gjerne noe mer enn akrylnegler ved påsetting. I tillegg er varigheten av geleneglene kortere enn for akrylnegler. Dette er noe du bør ta med i vurderingen, spesielt dersom budsjettet er av stor betydning.
  • Dersom du skader gelenegler har de en tendens til å brekke i mange små biter, dette gjør det svært vanskelig å reparere den skadde neglen selv hjemme. Ved skade er det derfor gjerne nødvendig å oppsøke negleteknikeren for behandling.
  • Neglelakkfjerningen som benyttes ved fjerning kan medføre skade på huden og neglene dersom den benyttes for ofte. Enkelte gelenegler fjernes ved filing, noe som kan være tidkrevende.
ANNONSE