ANNONSE

Akrylnegler

Akrylnegler er blant de mest populære falske neglene på markedet. De kan forsterke og forlenge dine naturlige negler, er perfekt egnet til å bli dekorert med neglelakk, har lang holdbarhet og er lette å fjerne. I tillegg er de gjerne rimeligere enn gelenegler.

Akrylnegler
Illustrasjon: Akrylnegler
Sist oppdatert: 6. Jan. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Falske negler»

Hva er akrylnegler?

Akrylnegler er den eldste og en av de mest populære formene for kunstige eller falske negler innen den moderne skjønnhetsbransjen. Neglene er sterke, har lang holdbarhet, fungerer som negleforlenger og negleforsterker og gir i tillegg et perfekt lerrett for å negledesign med farge og dekor.

Det finnes ulike typer akrylnegler som dannes fra blandinger av forskjellige stoffer. Felles for alle er at de fremstilles gjennom blanding mellom en monomer i væskeform og en polymer i pulverform. Den kjemiske blandingen tørker inn og stivner når den kommer i kontakt med luft, akrylneglen stivner derfor relativt raskt utenpå din naturlige negl.

Alt du trenger å vite om falske negler

Hvordan settes akrylnegler på?

Hjemme eller hos profesjonell klinikk?

Du kan sette på akrylnegler hjemme ved hjelp av et spesielt neglesett, men det anbefales at du får påsatt neglene på proffesjonelle salonger. Dette skyldes at selve prosessen kan være vanskelig og krever eraring og kompetanse. Det er derfor viktig at du benytter klinikker med ekspertise og som i tillegg har et godt rykte. Dersom behandlingen ikke utføres på korrekt måte vil akryleglen kunne se kunstig ut, og du kan også utsettes for infeksjon med sopp, samt såre og røde neglesenger.

Påsetting

Akrylneglen settes gjerne på som en del av manikyr. Når neglebåndet er ferdig preparert og klar påsetting av den falske neglen, blander teknikeren monomer væsken med polymer pulveret til den ferdige akrylblandingen. Akrylneglen påføres utenpå dine naturlige negler, evt. benyttes også former eller forlengelser som bidrar til å forme og bestemme lengden på akrylneglen. Blandingen tørker når den kommer i kontakt med luft, men avgir gjerne en sterk, kjemisk lukt. Som følge av de kjemiske avgassene anbefaler man ikke gravide å benytte denne typen falske negler. Det er også viktig at salongen du benytter har god ventilasjon. Selve akrylneglen er blank, fargen bestemmes ved å dekorere med neglelakk i etterkant. Hele behandlingen tar vanligvis omtrent 1 time.

Sjekk erfaringer, priser og utvalg på manikyr

Etterfylling og vedlikehold

Akrylnegler er blant de mest holdbare og lengevarende falske neglene på markedet. Dette forutsetter likevel at du tar vare på- og etteryller dem regelmessig.

Etterfyll

Siden dine naturlige negler fortsetter å vokse, vil det oppstå et glippe mellom neglebåndet og akrylneglen. Det er derfor vanlig at du må etterfylle ca. hver 2.-4. uke. Det anbefales at du gjør dette på samme klinikk som du fikk dem påsatt i utgangspunktet. Teknikeren vil forsiktig file ned kanten på akrylen som ligger nærmest neglebåndet ditt og fylle på akryl i tomromet som har oppstått mens din naturlige negl har vokst. Behandlingen tar vanligvis ca. halvparten så lang tid som når du fikk dem påsatt, vanligvis ca 30 minutter.

Akrylnegler og vann

I motsetning til gelenegler er akrylnegler ikke veldig godt egnet dersom du utsetter neglene dine for mye vann eller annen væske. Dersom du jobber utendørs og hendene dine ofte kommer i kontakt med vann, kan dette medføre at akrylen løfter seg bort fra din naturlige negl. Dette øker risikoen for at det kan oppstå soppfinfeksjon i glippet mellom neglene. Det samme gjelder dersom du driver regelemessig fysisk aktivitet, i så fall kan svetten medføre separasjon mellom neglene.

Du bør uansett lytte godt til teknikeren som setter på neglene dine, for å få gode tips til hvordan du skal ta vare på dem best mulig.

Ved skade

Dersom akryneglen brekker, kan du i de fleste tilfeller klare å lime den sammen selv. Dette skyldes at den i de fleste tilfeller brekker rent av. Etter at du har limt den trenger du ofte ikke gjøre flere tiltak inntil neste time på neglesalongen.

Gelenegler er populære kunstige negler

Hvordan fjernes akrylnegler?

De fleste akrylnegler kan fjernes ved at du stikker neglene i neglelakksfjerner noen minutter. Dette kan gjøres hjemme, men mange anbefaler at du får fjernet neglene på klinikker som driver med manikyr og pedikyr.

Fordeler med akrylnegler

Akrylnegler er både blant de eldste og mest populære kunstige neglene på markedet. Blant de viktigste fordelene med akrylnegler er at de:

 • Har svært lang holdbarhet, selv om dette krever korrekt stell og regelmessig etteryflling
 • Fungerer som et perfekt lærret for påføring av dekorerende neglelakk
 • I de fleste tilfeller er lette å fjerne. Fjerning av akrylnegler gjøres (noe avhengig av type) ved å dyppe neglene i neglelakksfjerner i ca. 15 minutter. Akrylnegler trenger altså vanligvis ikke å files av.
 • Er rimeligere enn den viktigste konkurrerende typen, nemlig gelenegler.
 • I de fleste tilfeller er mulig å lime sammen hjemme dersom de brekker i forbindelse med skade
 • Er godt egnet til å gjøre neglene dine lengre
 • Er godt egnet til å tilføre neglene økt styrke

Ulemper ved akrylnegler

Selv om akrylnegler er blant de mest populære kunstige neglene på markedet, har de enkelte ulemper ved seg sammenlignet med dine naturlige negler, neglelakk, Shellac og sammenlignet med andre falske negler.

 • Akrylneglen kan medføre skade på din naturlige negl dersom den utsettes for trykk eller skade. Dette skyldes at den er svært sterk, men samtidig i liten grad er fleksibel eller bøyelig. Eventuel kraft mot akrylneglen vil derfor kunne forplante seg direkte videre til din naturlige negl. Dersom neglen for eksempel klemmes fast i en skuff eller lignende kan dette derfor medføre at både akrylneglen og din naturlige negl knekker av.
 • Akrylneglen kan skade neglesengen siden den naturlige neglen ikke klarer å puste gjennom den tette akrylen.
 • Akrylnegler kan i noen tilfeller se litt mindre naturlig ut enn blant annet gelenegler.
 • Når man blander monomer væsken med pulver polymeren for å fremstille akrylneglen, dannes det en rekke kjemiske gasser som kan være helseskadelig dersom salongen ikke har god ventilasjon. Dette medfører blant annet at akrylnegler ikke anbefales for gravide.

Shellac er skinnende neglelakk som varer lenge

ANNONSE