ANNONSE

Bytte brystimplantat

Bytte brystimplantat gjøres ved en operasjon hvor kirugen tar ut de gamle brystimplantatene og legger inn nye implantater.

Bytte brystimplantat
Illustrasjon: Bytte brystimplantat
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Bytte brystimplantat»

Hvordan bytte brystimplantater?

Ved bytte av brystproteser eller implantater vil kirurgen lage et snitt i huden på samme sted som ble brukt når man la inn de gamle protesene. De gamle protesene tas ut og de ny legges inn i via snittet i huden. Operasjonen gjøres i lokal bedøvese eller med lett narkose.

(Tjenester / behandlinger)

Hvorfor bytte brystimplantat (bytte brystprotese)?

Bytte av brystimplantat kan være nødvendig dersom du ønsker å endre størrelsen på implantatene, eller for å unngå at implantatet skal sprekke.

Eldre brystproteser måtte byttes regelmessig

Tidligere, hvor man brukte andre og mindre moderne brystimplantater, ble man ofte anbefalt å bytte imlantat med jevne mellomrom.

Nyere brystimplantater trenger ikke byttes like ofte. De nye implantatene har en annen overflate enn de eldre brystprotesene og samtidig et sterkere skall eller hylster som gjør at det sjeldnere forekommer ruptur eller sprekkdannelse med påfølgende lekkasje. I tillegg inneholder de moderne silikon protesene såkalt kohesiv gele, det vil si at gelen ikke så lett lekker ut selv ved sprekkdannelse.

Mange anbefaler at proteser som er satt inn før 1990 gjerne byttes, dette skyldes at disse protesene ikke har de samme egenskapene som moderne proteser.

De moderne brystprotesene er laget for å vare "livet ut". Mange anbefaler likevel at man kontrollerer protesene litt oftere dersom de er 20 år gamle eller eldre.

Ønske om større eller mindre brystproteser

Noen ønsker etter hvert å endre størrelsen på brystprotesen for å få mindre eller større bryster. For disse kvinnene vil bytte av brystprotese være et godt alternativ.

Hvor ofte må man regne med å bytte brystprotese?

Det finnes ingen fasit på hvor ofte man må regne med å bytte brystprotese eller gjennomgå oppfølgningsoperasjoner etter at man har lagt inn brystproteser. De nye, moderne implantatene er laget for å vare livet ut og enkelte trenger vanligvis ikke skiftes ut.

Likevel er det lurt å være mentalt forberedt på at dersom man legger inn brystproteser i ung alder vil man i noen tilfeller gjennomgå 1-2 operasjoner til senere i livet.

ANNONSE