Skjev penis, operasjon Narvik

Skjev penis kan være medfødt eller skyldes peyronies sykdom.

Dersom skjev penis gir symptomer eller vansker ved samleie, kan det være nødvendig med operasjon.

Skjev penis, operasjon
Illustrasjon: Skjev penis, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Skjev penis, operasjon»

Hva er skjev penis?

Penis bøyer seg normalt litt mot den ene eller andre siden ved ereksjon. Hos noen forekommer derimot en større krumming av penis, helt inntil 90 grader krumming. En slik krumming kan gi smerter ved ereksjon og skjev penis kan gi vansker ved samleie.

En vanlig årsak til skjev penis er peyronies sykdom, en tilstand hvor det dannes arrvev på siden av penis som gjør at penis krummer seg ved ereksjon.

Lett krumming eller skjevhet i penis er normalt. Ved betydelig skjevhet, eller dersom du får plager under samleie eller som følge av smerter, kan det være nødvendig med operasjon.

(Tjenester / behandlinger)

Hva skyldes skjev penis (peyronies sykdom)?

Skjev penis kan oppstå som følge av sykdom og skade, eller være medfødt.

Medfødt skjev penis

En unormal krumming av penisskaftet kan være medfødt og skyldes da at det har dannet seg bindevevsknuter i svamplegemene inne i penis. Bindevevsknutene gjør at penis blir mindre elastisk på den ene overflaten som gjør at penis blir skjev når den er erigert.

Peyronies sykdom

Peyronies sykdom er en sykdom som kan gi skjev penis og som vanligvis utvikler seg hos personer 40 år eller eldre. Årsaken til sykdommen er ikke fullstendig klarlagt, men man antar tilstanden kan oppstå som følge av en autoimmun tilstand hvor kroppen angriper seg selv, eller som følge av skade.

Peyronies sykdom starter gjerne med ømhet og smerter i penis, spesielt i forbindelse med ereksjon eller reisning. Etter hvert vil det kunne utvikle seg skjevhet i penis, endringer i utseende i penis som kan få timeglassfasong i erigert tilstand, det kan oppstå en hard klump på penisskaftet og penis vil ofte bli skjev ved ereksjon.

Behandling ved skjev penis

De fleste tilfeller av skjev penis trenger ingen behandling, da litt skjevhet ved ereksjon er normalt, smertefritt og ikke skaper ubehag eller problemer ved samleie.

Ved betydelig skjevhet og/eller smerter, vil det være nødvendig med behandling. Det finnes flere ulike behandlingsmetoder i tillegg til operasjon, men så langt er kirurgisk behandling den mest effektive. Et behandlingsalternativ til kirurgi som synes å ha noe effekt, innebærer å sprøyte inn enzymer i vevet som gjør penis skjev. Enzymene bryster ned bindevev og kan slik bidra til at penis får en mer rett form.

Operasjon ved skjev penis

Peyronies sykdom går i en del tilfeller over av seg selv. Det er uansett lurt å vente med eventuell operasjon til etter at fasen med smerter er gått over og det eneste symptomet er skjevhet.

Operasjonen kan utføres med lokalbedøvelse eller i narkose. Kirurgen kan fjerne det arraktige, harde partiet i penis som danner krummingen, eller lage et snitt på motsatt side for å utligne inndragningen på den syke siden. Eventuelt kan man legge inn tråder som korrigerer skjevheten.

Operasjonen gjøres poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag.

Kostnader ved operasjon for skjev penis

Ved betydelig skjevhet som forårsaker vansker med å gjennomføre samleie, eller ved smerter og ubehag i penis, kan du henvises til behandling ved klinikk som har offentlig avtale (refusjon). Du betaleri så fall kun egenandel for behandlingen.

Dersom du utfører behandlingen hos klinikk uten refusjon eller av kosmetiske årsaker, må du betale hele operasjonen selv.