ANNONSE

Nesepiercing

Nesepiercing er en behandling hvor man lager et hull i huden i neseborene og plasserer en pyntegjenstand i hullet. Dette er i tillegg til navlepiercing en av de aller vanligste stedene å få piercing.

Nesepiercing
Illustrasjon: Nesepiercing
Sist oppdatert: 16. Jun. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Nesepiercing»

Hva er nesepiercing?

Nesepiercing er en behandling hvor man gjennomborer huden i ett eller begge nesebor, og plasserer en ring eller annen pyntegjenstand i huden.

Piercing i nesen blir som de fleste andre steder på kroppen benyttet som en måte å pynte seg på. I noen tilfeller kan piercingen også symbolisere blant annet religiøs eller kulturell tilhørighet.

Selve behandlingen gjøres på spesialiserte salonger eller klinikker. God hygiene både under og etter prosedyren er svært viktig for å unngå infeksjon og arrdannelse. Selve gjennomboringen i nesehuden er gjerne over på under ett sekund, men kan gi kortvarig smerte eller ubehag.

Hva bør du vite om nesepiercing?

Forhåndsregler og fremgangsmåte ved nesepiercing er lik eller identisk til piercing andre steder på kroppen. Se her for alt du trenger å vite om piercing.

Tilhelingstiden for såret etter piercing i nesen er vanligvis ca. 4-6 måneder, men kan variere avhengig av genetiske faktorer og blant annet av hvor godt du steller med såret etter behandlingen.

Siden nesen er en sentral og synlig del av ansiktet, bør du være sikker på at du ikke har stor tendens til arrdannelse før du vurderer piercing i nesen. Enkelte har en hud som lettere danner kraftige arr (keloid og hypertrofiske arr), om du har en slik hud bør du trolig ikke få piercing i nesen.

ANNONSE