ANNONSE

Hull i ørene

Hull i øret er en behandling hvor man lager et hull i huden i øreflippen eller i ørebrusken, og plasserer en pyntegjenstand i hullet. Øret er en av de aller vanligste stedene å få piercing.

Hull i ørene
Illustrasjon: Hull i ørene
Sist oppdatert: 16. Jun. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hull i ørene»

Hva er hull i ørene (piercing i ørene)

Piercing i øret er en behandling hvor man gjennomborer øreflippen eller ørebrusken, og plasserer en ring eller annen pyntegjenstand i dette hullet. Det aller vanligste stedet er å sette piercingen i selve øreflippen, dette er også den enkleste behandlingen. Mange ønsker derimot også piercing i ørekanten, i så fall lages det hull i ørebruksen.

Hull i ørene blir som de fleste andre steder på kroppen benyttet som en måte å pynte seg på. I noen tilfeller kan piercing også symbolisere blant annet religiøs eller kulturell tilhørighet, her er øret intet unntak.

Behandlingen gjøres på spesialiserte salonger eller klinikker. God hygiene både under og etter behandlingen er svært viktig for å unngå infeksjon og arrdannelse. Selve gjennomboringen i huden i øreflippen eller ørebrusken er gjerne ukomplisert og over på under ett sekund, men kan gi kortvarig smerte eller ubehag.

Hva bør du vite om hull i øreene?

Forhåndsregler og fremgangsmåte ved piercing i øret er lik eller identisk til piercing andre steder på kroppen. Se her for alt du trenger å vite om piercing.

Gjennomboring av øreflippen er ofte relativt enkelt og ukomplisert siden man bare trenger å lage hull i hud og underhud. Såret i øreflippen gror også vanlgivis raskt, gjennomsnittlig tilhelingstid er vanligvis ca. 6-8 uker.

Dersom du ønsker piercing i ørekanten (øremuslingen) må terapeuten ikke bare lage hull i huden, men også i deler av ørebrusken. Såret her vil vanligvis benytte lengre tid på å gro, gjennomsnittlig tilhelingstid er ca. 2-4 måneder.

ANNONSE