ANNONSE

Navlepiercing

Navlepiercing er en behandling hvor man lager et hull i navlehuden og plasserer en pyntegjenstand i hullet. Dette er en av de aller vanligste stedene å få piercing.

Navlepiercing
Illustrasjon: Navlepiercing
Sist oppdatert: 16. Jun. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Navlepiercing»

Hva er navlepiercing?

Navlepiercing er en behandling hvor man gjennomborer huden i navlen, og plasserer en ring eller annen pyntegjenstand i huden.

Piercing i navlen blir som de fleste andre steder på kroppen benyttet som en måte å pynte seg på. I noen tilfeller kan piercing også symbolisere blant annet religiøs eller kulturell tilhørighet.

Behandlingen gjøres på spesialiserte salonger eller klinikker. God hygiene både under og etter behandlingen er svært viktig for å unngå infeksjon og arrdannelse. Selve gjennomboringen i navlehuden er gjerne over på under ett sekund, men kan gi kortvarig smerte eller ubehag.

Hva bør du vite om navlepiercing?

Forhåndsregler og fremgangsmåte ved navlepiercing er lik eller identisk til piercing andre steder på kroppen. Se her for alt du trenger å vite om piercing.

Noe som skiller piercing i navlen fra andre steder på kroppen, er derimot tilhelingstiden. Det er flere faktorer som avgjør hvor lang tid det tar før såret er fullstendig grodd, inkludert stell av såret og individuelle arvelige faktorer.

Noe av det som gjerne har aller mest å si er derimot lokalisasjonen for piercingen, og navlen er det stedet på kroppen som ofte kan ta lengst tid på å gro. I enkelte tilfeller kan det at inntil 6-9 måneder før såret er helt grodd, men ofte er tilhelingstiden raskere.

ANNONSE