ANNONSE

Kviser behandling

IPL behandling mot akne eller kviser er en skånsom lysbehandling som er vist å kunne redusere utbredelsen av kviser.

Behandling av kviser med IPL benytter seg av såkalt Intense Pulsed Light, som er et lys med en rekke ulike bølgelengder som kan innstilles optimalt til ulike behandlinger og for ulike personer.

Kviser behandling
Illustrasjon: Kviser behandling
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Kviser behandling»

Hva er akne eller kviser?

Akne eller kviser er en vanlig tilstand som skyldes tilstoppede talgkjertler i huden. Kviser rammer de fleste mennesker i løpet av livet, men ses aller hyppigst hos tenåringer, som følge av de hormonelle forandringene i kroppen disse årene av livet.

Kviser rammer oftest ansiktet og øvre del av overkroppen, man kan ramme alle områder av huden.

Årsaken til akne eller kviser er ikke fullstendig kjent. Dersom hårkjertler eller talgkjertler blir tilstoppet gir dette risiko for at talg, olje og døde hudceller hoper seg opp under huden. I mange tilfeller kan det oppstå betennelse og infeksjon i kvisene som følge av bakterien Propionebacterium acne.

(Litteratur)

Hvordan behandler man kviser?

Det finnes mange ulike behandlingsformer som er egnet til behandling mot akne eller kviser. De enkleste behandingsformene er små tiltak du kan gjøre hjemme, som å sørge for å vaske ansiktet og håret hver dag. Andre behandlinger inkluderer kremer du får kjøpt uten resept og antibiotika og andre medisiner du får med resept fra allmennlege eller hudlege. En rekke ulike syrebehandlinger (kjemisk peeling) kan også ha god effekt med kviser.

Nyere behandlingsformer mot kviser inkluderer laserbehandling og IPL (lysbehandling).

(Tjenester / behandlinger)

Behandling av kviser med laser

Laser er lys som består av bare en enkelt bølgelengde. Ulike vev i kroppen tar opp eller absorberer lys med ulike bølgelengder i forskjellig grad. Ved å behandle med laserlys med bestemte bølgelengder kan man påvirke ulike vev i kroppen.

Laser av typen pulset fargelaser er vist å kunne ha god effekt, spesielt på betente kviser. I tillegg er laserbehandling nyttig ved behandling av arr etter akne (kviser).

IPL (lysbehandling) mot kviser

IPL eller Intense Focused Light er en behandling med hvitt lys. Hvitt lys inneholder lys med alle bølgelengder, inkludert rødt lys, blått lys, grønt lys osv. Lyset vandrer gjennom et fiberoptisk rør og sendes ut til huden gjennom en håndholdt maskin.

Det fokuserte lyset stilles inn slik at det blir absorbert av propionebacterium kviser som hos mange er en viktig medvirkende faktor for utvikling av akne. Dermed blir bakterien varmet opp og ødelagt, uten bruk av antibiotika.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE