ANNONSE

Mandel peel

Mandel peel eller mandelsyre peeling er en kjemisk peeling behandling som er laget for å forbedre hudens utseende.

Mandel Peel er en lett og overfladisk peeling som egner seg spesielt til deg som ikke tidligere har forsøkt kjemisk peeling.

Mandel peel
Illustrasjon: Mandel peel
Sist oppdatert: 5. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hvem egner seg til behandling med mandelsyre peeling?

Mandel Peel er en kjemisk peeling som benyttes til å forbedre hudens utseende.

Behandling med mandelsyre er en spesielt mild kjemisk peeling, men den har likevel ingredienser som gjør at den fjerner overfladisk og død hud (en såkalt eksfolierende effekt hvor det øverste hudlaget avskalles) og stimulerer til produksjon av bindevevsproteinet kollagen som gjør huden sterkere og mer elastisk.

Behandlingen egner seg til å

  • Fjerne døde hudceller (eksfolierende effekt)
  • Gjevne ut hudfargen
  • Gjøre hyperpigmenterte områder mindre tydelige
  • Behandling av enkelte former for kviser (akne)
  • Behandle solskadet hud
  • Utbedre fine linjer og rynker i huden

For å finne ut hvilken type kjemisk peeling som egner seg best for deg er det uansett lurt å kontakte en efaren behandler som en kosmetisk sykepleier.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandlingen med mandelsyre peeling?

Før behandlingen er det viktig å rense huden med en krem som fjerner overføldige celler og smuss.

Selve peelingen påføres etter at huden er renset. Mandelsyrepeelingen skal bare ligge på noen få minutter, men eksakt hvor lenge den kan ligge på før man fjerner den varierer av hudtype og ønsket effekt.

(Tjenester / behandlinger)

Er behandlingen smertefull?

Kjemisk peeling med mandelsyre er en lett eller overfladisk peeling, faktisk er behandlingen mindre penetrerende enn behandling med glykolsyre.

Dette gjør at man opplever svært lite ubehag under selve behandlingen, faktisk er det mer vanlig å lure på om behandlingen egentlig er i gang siden man kjenner så lite svie eller ubehag.

Hvor lang er tilhelingstiden?

Det er ingen nedetid eller tilhelingstid ved behandling med Mandel Peel. De første par dagene kan huden være litt rosa og "frisk" i utseende, dette kan eventuelt lett skjules med sminke.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Mandel Peel er i likhet med andre overfladiske peelinger en god behandling for å forbedre hudens utseende, men behandlingen også relativt mild som gjør at det ofte er nødvendig med gjentatte behandlinger for ønsket effekt, vanligvis anbefales 3-6 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom.

Hvilken type kjemisk peel er Mandel Peel?

Mandel Peel inneholder mandelsyre som er en type AHA syre. AHA syre basert peelinger er såkalte overfladiske eller milde peelinger som kan ha god effekt på huden, men som har mindre effekt enn middels type og dype peelinger.

Derimot er også tilhelingstid og risiko for bivirkninger mye lavere ved overfladiske peelinger som Mandel Peel.

Mandelsyre molekylene er dessuten noe større enn de fleste andre AHA baserte peelinger som gjør at den penetrerer mindre inn i huden enn AHA peelinger som for eksempel inneholder glykolsyre. Dette gjør at mandelsyre peelingen er spesielt mild og derfor godt egnet for dem som ikke har forsøkt peeling tidligere.

ANNONSE