ANNONSE

Graston

Graston er en behandling utført hos kiropraktor som benyttes først og fremst ved behandling av betennelse og smerter i muskulatur og senebetennelser.

Ved Graston behandling benyttes et instrument laget av rustfritt stål, kiropraktoren drar instrumentet i jevne drag over huden i området som skal behandles.

Graston
Illustrasjon: Graston
Sist oppdatert: 1. Nov. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er Graston behandling?

Graston er en såkalt instrument assistert bløtdelsmobilisering som benyttes av kiropraktor for å nå dypt ned i muskelfibre og senefibre slik at man best mulig kan behandle smerter og betennelse i muskulatur og sener.

De ulike Graston instrumentene kommer i ulike størrelser og former, som er spesialtilpasset til ulike deler av kroppen. Instrumentene er laget av rustfritt stål.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår Graston behandling?

Graston behandlingen utføres av behandlende kiropraktor. Selve metall instrumentet er tilpasset kroppsdelen kiropraktoren ønsker å behandle. Metallinstrumentet dras over huden ved muskulatur og sene området som skal behandles.

Teknikken virker ved å strekke og glatte ut muskler og sener, hvilket øker blodsirkulasjonen og celleaktiviteten i området. Slik ønsker man å redusere tilhelingstiden i vevet.

En vanlig behandling tar omtrent tre til fem minutter.

Hvilke tilstander kan behandles ved Graston?

Graston er en behandlingsform som først og fremst benyttes til å behandle smerter i muskulatur og sener, typisk gjelder dette såkalte senebetennelser som tennisalbue og helsmerter (akilles smerter).

Graston behandlingen fungerer ved å øke muskelaktivitet, blodsirkulasjon og tilheling i betente områder i kroppen, og ved å bryte ned kollagenpåleiringer i betente senefester.

Typiske symptomer og tilstander som behandles med Graston er

  • Albuesmerter
  • Tennisalbue
  • Håndleddsmerter
  • Helsmerter
  • Knesmerter

Bivirkninger

Graston er en mild og ufarlig behandlingsform.

Mulige bivirkninger er noe ømhet og rødhet, hvilket vil bli redusert ved bruk av ispose etter behandlingen.

ANNONSE