ANNONSE

Alexandrite laser

Alexandrite laser er en ikke ablativ ufraksjonert laser som benyttes først og fremst til hårfjerning med laser, behandling av sprengte blodkar, pigmentflekker og til fjerning av tatovering.

Alexandrite laser
Illustrasjon: Alexandrite laser
Sist oppdatert: 4. Feb. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hvilke behandlinger kan utføres med Alexandrite laser?

Hårfjerning

  • Effektiv og rask laser med få bivirkninger som er best egnet til behandling av mørke hår, men mindre effektiv til å fjerne lyse eller fargede hår.
  • Man bør være forsiktig med å behandle personer med svært mørk hud med Alexandrite grunnet risiko for pigmentskade.

Se her for mer informasjon om hårfjerning!

Behandling av sprengte blodkar

  • Alexandrite er en effektiv laser for behandling av såkalte sprengte eller overfladiske blodkar. Laseren varmer opp blodårene som dermed ødelegges og absorberes av kroppen.

Se her for mer informasjon om behandling av sprengte blodkar!

Behanding av pigmentflekker

  • Alexandrite laseren kan benyttes til behandling av leverflekker, melasma, fregner og andre hyperpigmenterte områder i huden.

Se her for mer informasjon om fjerning av pigmentflekker!

Fjerning av tatovering

  • Spesialiversjoner av Alexandrite laseren (med såkalt Q-switch) er blant de aller beste laseren dersom man ønsker å fjerne en tatovering.
  • Aexandrite laseren medfører selektiv nedbrytelse av blekkmolekylene som siden blir absorbert av kroppens immunceller (makrofagene).

Se her for mer informasjon om fjerning av tatovering!

Bivirkninger ved behandling med Alexandrite laser

Alexandrite er generelt en mild laserbehandling med relativt lav bivirkningsforekomst. Vanlige bivirkninger er blant annet

  • Ubehag og noe smerter under behandling, dersom det er nødvendig kan man bruke lokalbedøvende kremer (Embla krem).
  • Rødhet, hevelse og smerter kan forekomme de første par dagene
  • Skade på pigmentet i huden kan i sjeldne tilfeller gi mørkere (hyperpigmenterte) eller lysere (hypopigmenterte) områder i huden. Risikoen er høyere hos personer med mørk hud.
  • Bakteriell infeksjon ses i noen få tilfeller.
(Litteratur)

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Ved hårfjerning vil det ofte være nødvendig med 3-8 behandlinger, litt avhengig av hudtype, hårtype og hårmengde. Vanligvis vil man anbefale 3-8 uker mellom hver behandling.

Ved sprengte blodkar vil man ofte komme i mål etter 1-3 behandlinger ved mindre utbredte vaskulære forandringer, mens større forandringer trenger flere behandlinger.

Ved fjerning av tatovering vil man ofte trenge alt fra 5 til inntil 20 behandlinger, avhengig av tatoveringens farge og dybde.

Hvilke lasere brukes til hårfjerning?

De mest anvendte lasere for hårfjerning i dag er Diode lasere, Nd-YAG lasere, BBL / IPL behandlinger og Alexandrite laser.

Mer om Alexandrite laseren

Bølgelengden på laserlyset som produseres fra Alexandrite laseren er 755 nm

Alexandrite laseren er blant de mest effektive laserne som benyttes innen hårfjerning og fjerning av tatoveringer og har vært FDA godkjent siden 1997.

Alexandrite laseren er derimot noe mindre egnet for hårfjerning hos personer med veldig mørk hud, her er Nd:YAG laseren bedre.

ANNONSE