ANNONSE

Slyngetrening

Slyngetrening er en treningsform hvor du bruker slynger og kroppens motvekt til forebygging og behandling av smerter og skader i muskel og skjelettsystemet.

Slyngetrening kan utføres alene, men benyttes ofte under veiledning hos fysioterapeut som en effektiv behandlingsform mot smerte i skuldre, rygg og hofte og bidrar til forebygging av skader hos idrettsutøvere.

Slyngetrening
Illustrasjon: Slyngetrening
Sist oppdatert: 27. Okt. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er slyngetrening?

Slyngetrening er en treningsform og behandlingsform som benyttes både til behandling av skader og smertetilstander i muskel og skjelettsystemet, og som forebyggende behandling for å redusere risiko for skader hos idrettsutøvere. Slyngetrening bygger tildels på Neurac (neuromuscular activation) hvor man ønsker å gjenvinne funksjonelle bevegelsesmønstre gjennom nevromuskulær stimulering.

Under slyngetreningen skapes en "ustabil situasjon" som kroppen må forsøke å stabilisere. I denne situasjonen vil kroppen aktivere både nervesystemet, kjernemuskulatur og ballanseorganer for å gjenopprette ballanse og kontroll. Slyngetrening kan utføres alene, men spesielt ved smerter i skuldre, rygg og hofte er det viktig med veiledning av fysioterapeut under treningen for best mulig resultat.

(Tjenester / behandlinger)

Fordeler med slyngetrening

Fysioterapibehandling generelt bygger i stor grad på at du som pasient skal bidra aktivt i behandlingen. Sentralt i terapien er øvelser og treningsformer som gjennoppretter styrke og ballanse i muskel og skjelettsystemet. Slyngetrening er en svært godt egnet treningsform til dette formålet siden behandlingen er enkel å gjennomføre for alle, læres raskt og i tillegg er det lav risiko for skader og smerter siden du hele tiden benytter din egen kropp som motvekt.

Fordeler med slyngetrening som behandlingsform er:

  • Bedret muskelstyrke
  • Bedret utholdenhet
  • Bedret koordinasjon og ballanse
  • Forebyggende effekt mot skader
  • Enkelt å lære
  • Krever relativt små ressurser

Indikasjoner for slyngetrening

Slyngetrening hos fysioterapeut er en nyttig behandlingsform ved en rekke sykdommer og plager i muskel og skjelettsystemet.

Treningsformen er spesielt mye benyttet ved behandling av:

Slyngetrening er en allsidig behandlingsform som kan ha gunstig effekt både for for idrettsutøvere, mosjonister og pasienter med kroniske smerteplager.

ANNONSE