ANNONSE

Klitoris

Klitoris er en del av de kvinnelige kjønnsorganene som tilsvarer mannens penis.

I klitoris finner man rikelig med nerveforsyninger som gjør klitoris til den mest følsomme delen av kvinnekroppen, noe som er viktig i forbindelse med seksuell stimulering.

Klitoris
Illustrasjon: Klitoris
Sist oppdatert: 23. Nov. 2016
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er klitoris?

Klitoris er en del av de kvinnelige kjønnsorganene og tilsvarer på mange måter mannens penis. Det er derimot bare den ytterste delen, eller hodet, på klitoris som er synlig som en liten ertestor klump som ligger der kjønnsleppene møtes. Klitoris hodet dekkes av hetten, som også er synlig. Hetten tilsvarer på mange måter mannens forhud mens hodet på klitoris tilsvarer mannens penis hode.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor stor er klitoris?

I tillegg til den synlige delen av klitoris, altså hetten og hodet, har klitoris to ca 8 cm lange bein som strekker seg på innsiden kjønnsorganet. Klitoris er altså mye større enn man kan se.

Det er bare den ytterste delen av klitoris som er synlig, mens den indre delen av klitoris tilsvarer mannens penis skaft.

På samme måte som hos mannens penis er klitoris bygd som et svamplegeme, det vil si at den blir større når den fyller seg med blod. Som hos mannen skjer dette når kvinnen blir opphisset. Det er altså ikke bare mannen som kan få ereksjon!

(Tjenester / behandlinger)

Hvilken funksjon har klitoris?

Klitoris har bare én jobb, det er å gi kvinnen seksuell nytelse. Klitoris har dobbelt så mange nerveendinger som hos mannens penis og er det mest sensitive området på kvinnekroppen.

ANNONSE