ANNONSE

Vevsprøve (biopsi) hos hudlege

Vevsprøve eller biopsi er en undersøkelse hvor legen henter ut en liten vevsbit for nærmere analyse i mikroskop. Siden analysen kan vurderes på cellenivå i mikroskopet kan vevsprøve i mange tilfeller hjelpe legen med å stille en eksakt diagnose.

Vevsprøve er spesielt ofte nødvendig for å avklare om en føflekk er godartet eller ondartet. I tillegg vil hudlegen ta biopsi for å påvise og utelukke en rekke andre undersøkelser i huden.

Vevsprøve (biopsi) hos hudlege
Illustrasjon: Vevsprøve (biopsi) hos hudlege
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Vevsprøve (biopsi) hos hudlege»

Hvem utfører undersøkelsen?

Alle hudpolikinikker utfører vevsprøve, dersom denne undersøkelsen er nødvendig i forbindelse med utredning eller behandling av en hudsykdom.

Ikke allle klinikker oppgir vevsprøve som en egen tjeneste med egendefinert pris. Om hudklinikken du ønsker time hos ikke har oppført vevsprøve som egen tjeneste kan du forhøre deg om det tilkommer tilleggskostnader for vevsprøven, ut over vanlig konsultasjonspris.

Sjekk pris og ventetid for konsultasjon hos hudlege!

Hvordan tas vevsprøve i huden

Huden ligger svært lett tilgjengelig for prøvetakning. Vanligvis vil legen sette litt lokalbedøvelse i området hvor man ønsker å ta vevsprøve fra. Deretter hentes vevsprøven ved hjelp av et lite instrument eller ved hjelp av kniv (skalpell).

I etterkant vil legen lukke den lille sårdefekten i huden med tape, i noen tilfeller også med et lite sting eller to.

(Litteratur)
ANNONSE