ANNONSE

Torakoskopisk sympatektomi

Overdreven svetting (hyperhidrose) kan behandles ved å kutte nervene som forsyner svettekjertlene ved operasjon (endoskopisk torakoskopisk sympatektomi).

Torakoskopisk sympatektomi
Illustrasjon: Torakoskopisk sympatektomi
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Torakoskopisk sympatektomi»

Ingen informasjon tilgjengelig...

Behandling av hyperhidrose ved endoskopisk torakoskopisk sympatektomi

Endoskopisk torakoskopisk sympatektomi er kanskje den mest brukte behandlingen ved alvorlig hyperhidrose (økt svette). Spesielt benyttes denne behandlingen ved økt svette i armhuler og håndflater.

Endoskopisk torakoskopisk sympatektomi er en operasjon hvor kirurgen lager små snitt i huden på siden av brysthulen og går inn med et lite kamera og finner de små nervene som forsyner svettekjertlene i området hvor du har overdreven svetting. Kirurgen klipper over disse nervene og blokkerer slik signalene fra hjernen til svettekjertlene. Effekten er på mange måter lik den som du ved botox injeksjon, men den skiller seg ut ved at den er permanent.

Operasjonen gjøres gjerne i narkose. Det er få bivirkninger ved operasjonen, men siden alle operasjoner generelt er forbundet med en viss risiko for komplikasjoner vil bare personer som er svært plaget av hyperhidrose bli tilbudt denne behandlingen.

Varigheten av behandlingen er permanent.

(Litteratur)
ANNONSE