ANNONSE

Sette inn spiral Bergen

Å sette inn spiral er enkel prosedyre som tar et par minutter. Innsettingen gjøres i forbindelse med gynekologisk undersøkelse, er ikke smertefull og du trenger ingen bedøvelse.

Spiral er en sikker prevensjonsmetode som virker til du fjerner spiralen senere, eller inntil 3-5 år avhengig av spiraltype. Hormonspiral virker ved å avgi lave doser av hormonet gestagen, mens kobberspiralen hindrer uønsket svangerskap uten bruk av hormoner.

Innsettelse av spiral gjøres gjerne av allmennlege, gynekolog og jordmor.

Sette inn spiral
Illustrasjon: Sette inn spiral
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Sette inn spiral»

Spiralen settes inn ved en gynekologisk konsultasjon. Oftest settes spiralen inn av lege, jordmor eller helsesøster som har trening i denne prosedyren. Behandlingen tar bare et par minutter, gir vanligvis ingen smerter og er ikke farlig.

Helsepersonellet vil føre et instrument inn i skjeden (spekulum) som gjør at de kan se innsiden av skjeden og livmortappen. Ofte vil man ta prøver for kjønnssykdommer for å forsikre seg om at du ikke har infeksjon som klamydia, mykoplasma eller gonoré. Spiralen føres inn ved hjelp av et medfølgende instrument og plasseres inne i livmorhulen. I enden av spiralen finnes to tråder som henger ut gjennom livmortappen og kan føles med fingrene.

Prosedyren tar vanligvis bare noen få minutter og gir deg ikke betydelig ubehag.

Les mer om spiral her!

ANNONSE