ANNONSE

Runners knee, operasjon

Operasjon av runners knee (løperkne) kan bli nødvendig dersom du har vedvarende plager til tross for andre behandlingsmetoder.

Kirurgen (ortopeden) vil da fjerne betent vev og eventuelt forlenge bindevevshinnen på utsiden av kneet (iliotibialbåndet). De fleste blir kvitt plagene etter operasjonen.

Runners knee, operasjon
Illustrasjon: Runners knee, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Runners knee, operasjon»

Når kan man behandle runners knee med operasjon?

Runners knee går i de fleste tilfeller tilbake ved egenbehandling som avlastning, tilpasset aktiviet og gode tøye- og styrkeøvelser. Dersom du har vedvarende plager i flere måneder til tross for egenbehandling i tillegg til fysioterapi og eventuelt trykkbølgebehandling og kortisoninjeksjon, kan det være nødvendig med operasjon for å bli kvitt plagene og kunne fortsette med idretten.

Mer om Runner`s knee

Operasjon av runners knee (løpekne)

Ved operasjon av runners knee vil kirurgen (ortopeden) enten fjerne betent vev omkring iliotibialbåndet og/eller fjerne litt av den bakre delen av iliotibialbåndet for å forlenge det.

Tidligere utførte man operasjonen som et vanlig åpent inngrep, i dag benytter derimot flere klinikker kikkhullsteknikk. Fordelene med kikkhullsteknikk er at denne metoden reduserer blødning og arrdannelse og gjør tilhelingstiden raskere.

Inngrepet gjøres vanligvis poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag. Tilhelingstiden er relativt kort, de fleste kan faktisk starte løping eller annen idrett allerede etter 1-2 måneder. Korrekt rehabilitering med gode styrke- og tøyeøvelser er derimot viktig for best mulig resultat.

De aller fleste, ca. 80 %, blir kvitt plagene etter operasjonen.

ANNONSE