ANNONSE

Ørerens, ØNH lege

Fjerning av fastsittende ørevoks hos øre nese hals spesialist kan være nødvendig dersom andre metoder for ørerens ikke har ført frem.

Ørerens, ØNH lege
Illustrasjon: Ørerens, ØNH lege
Sist oppdatert: 10. Apr. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Ørerens, ØNH lege»

Se også her for behandling av ørevoks hos spesialist!

Når er det nødvendig med ørerens hos spesialist?

Dersom du har ørevoks som setter seg fast i øregangen og gir deg symptomer som nedsatt hørsel, øresmerter eller tinnitus (øresus), bør du få fjernet voksen.

De fleste som plages av ørevoks blir kvitt plagene ved å dryppe matolje eller øredråper fra apoteket inn i øregangen. I noen tilfeller er det også nødvendig med øreskylling hjemme eller hos allmennlege. Dersom denne behandlingen ikke fører frem, kan det være nødvendig med undersøkelse og behandling hos øre nese hals spesialist.

(Tjenester / behandlinger)

Behandling av ørevoks hos spesialist

Øre nese hals (ØNH) spesialist har både god erfaring og spesialisert utstyr til undersøkelse av øregangen og fjerning av fastsittende ørevoks.

ØNH legen vil først undersøke øret og øregangen din for å avklare hva som er årsaken til plagene dine (om det er fastsittende ørevoks eller andre årsaker) og om trommehinnen er skadet. Spesialisten har også utstyr til fjerning av spesielt fastsittende voks, inkludert et lite sug (mikrosug) som kan suge ut voksen, og metallinstrument med krok eller skje i enden som kan dra ut voksen. ØNH legen har hele tiden god oversikt over ørekanalen under behandlingen ved hjelp av otoskop eller mikroskop.

ANNONSE