ANNONSE

Fryse ned ubefruktet egg

Nedfrysing av ubefruktede egg kan gi kvinnen mulighet til å bli gravid senere i livet når hennes fruktbarhet og sannsynlighet for å bli gravid ellers vil være redusert.

Fryse ned ubefruktet egg
Illustrasjon: Fryse ned ubefruktet egg
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fryse ned ubefruktet egg»

Nedfrysing av egg er kun tillatt i Norge i spesielle situasjoner

I Norge er det kun tillatt å fryse ned ubefruktede egg dersom kvinnen skal få en medisinsk behandling som gjør at hun får redusert fruktbarhet.

Nedfrysing av egg til bruk for å bli gravid i høyere alder 

I mange land utenom Norge er det tillatt å fryse ned egg i ung alder som man kan bruke senere i livet når man ønsker å bli gravid. Metoden gjør at kvinnen øker muligheten for å bli gravid i høy alder siden hun da vil bruke egg av bedre kvalitet.

Mange kvinner begynner å tenke på barn etter at de har krysset trettiårsgrensen. Kvinner som er vant til å planlegge sin fremtid kan ved nedfrysning av ubefruktet egg en mulighet til å utsette graviditet til et mer passende tidspunkt uten å uroe seg for den biologiske klokka.

Metoden som benyttes kalles eggvitrifisering eller vitrifisering.

Kvinner bruke sine egne egg, nedfrosset fra når de var på toppen av sin reproduktivalder. Forskningen viser at oppvarmede egg virker like godt som ferske ved en prøverørsbefruktning. Alder ved tilbakeføring er ubetydelig.

ANNONSE