ANNONSE

Thermage

Thermage er en kosmetisk behandlingsmetode som ble lansert i 2002. Behandlingen benytter radiofrekvensenergi til å gi strammere og mer elastisk hud. Thermage er et alternativ til kirurgiske behandlinger dersom hudoverskuddet ikke er for stort.

Thermage
Illustrasjon: Thermage
Sist oppdatert: 3. Des. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk erfaringer, priser og ventetider på Thermage og tilsvarende behandlinger

Thermage er en av flere behandlingsmoduler som benytter enten radiofrekvens (RF), ultralyd eller laser innen kosmetisk medisin. Behandlingene gir en hudoppstrammende og figurformende effekt og reduserer cellulitter. Her ser du en oversikt over priser, ventetider og erfaringer på behandlinger med Thermage og tilsvarende terapier.

(Tjenester / behandlinger)

Hva er Thermage?

Thermage er en kosmetisk behandling som benytter radiofrekvensenergi på hudens dypere lag. Samtidig kjøles hudens overflate ned ved hjelp av et patentert kjølesystem, dette gjør at det ikke oppstår små sårdannelser i hudoverflaten som ses ved laserbehandlinger. I tillegg gjør kjølesystemet at behandlingen er svært skånsom.

Hvordan fungerer behandlingen?

Hudoppstramming med Thermage kan inndeles i fire stadier:

  1. Det hele starter med at terapeuten legger behandlingshodet til Thermage maskinen mot delen av huden som skal behandles. I starten gis en avkjølende effekt på huden og underhuden.
  2. Deretter plasseres en spesialdesignet tupp i behandlingshodet helt inn mot huden.
  3. Nå starter selve radiofrekvensbehandlingen. Radiofrekvensenergien avsettes i vevet under huden og medfører en temperaturøkning her. Dette gjør at bindevevet trekkes sammen. Samtidig stimuleres huden til å produsere mer bindevevsproteiner (kollagen og elastin) i tiden fremover.
  4. Siste steget i behandlingen er videre nedkjøling av overhuden.

Hva kan behandles med Thermage?

Thermage kan i prinsippet benyttes på alle hudområder hvor det oppstår økt slapphet og tap av elastisitet. Vanlige områder å behandle er

  • Øynene - fine linjer og rynker, samt overskuddshud på øvre og nedre øyelokk kan behandles.
  • Ansiktet - Thermage kan stramme opp hudoverskudd og gi økt spenst i ansiktshuden. Dersom du har milde forandringer kan behandlingen være et alternativ til plastisk kirurig med ansiktsløftning.
  • Kroppen - Thermage kan benyttes til å stramme opp hud i alle deler av kroppen. Behandlingen gir også en midlertidig utbedring av cellulitter.

Les alt om cellulitter her

Hvor mange behandlinger trenger du?

I likhet med Ultherapy trenger man vanligvis bare 1 behandling med Thermage for ønsket effekt. Ved begge behandlingene oppnås derimot maksimal effekt først etter ca 5-6 måneder, siden det tar tid før kroppens produksjon av kollagen og elastin har nådd maksimalt nivå.

Er behandlingen smertefull?

En fordel med Thermage i forhold andre lignende behandlinger som ikke har et aktivt kjølesystem, er at det innebygde kjølesystemet i Thermage reduserer ubehaget forbundet med prosedyren. Teraputen kan regulere grad av nedkjøling og oppvarming avhengig av hvordan du opplever behandlingen.

Andre behandlingsmoduler som benytter lignende teknologi

Ulterapy og Venus Freeze benytter også radiofrekvensenergi til å gi en hudoppstrammende effekt. I likhet med Ultherapy trenger du vanligvis bare 1 behandling for å oppnå ønsket effekt med Thermage. Siden Venus Freeze er mer skånsom og avsetter mindre energi, anbefales vanligvis 6-12 behandlinger for ønsket effekt. Se her for oversikt over pris, ventetid og erfaringer på Thermage, Ultherapy, Venus freeze og tilsvarende behandlinger!

(Litteratur)

Thermage vs andre kosmetiske behandlinger

Hudoppstrammende effekt med Thermage

Thermage er et alternativ til plastiske operasjoner i ansiktsregionen, uten bruk av kniv eller narkose. Dersom du er plaget av hengende øyenbryn eller overflødig og slapp hud omkring kjeven eller på halsen, kan behandling med Thermage være et alternativ for deg. Spesielt er Thermage en godt egnet behandling dersom du har milde til moderate forandringer som trenger korreksjon, eller dersom du ikke ønsker et større inngrep slik som kirurgi.

Dersom du har store rynker og mye overskuddshud, vil trolig operasjon som ansiktsløft, panneløft eller øyelokksoperasjon være det beste alterantivet.

Glattere hud med filler og botox

Fillere som Restylane, Juvederm og Teosyal kan injiseres i områder med rynker og gi økt fylde og glattere hud. Behandlingen egner seg ved mindre uttalte hudforandringer, og som tilleggsbehandling til andre terapier.

Botox gir en avslappende effekt på muskulaturen i området hvor medisinen injiseres. Dette kan benyttes til å redusere rynker og furer i huden.

Laserbehandling - skin resurfacing

Laser kan benyttes til å behandle selve hudoverflaten og gi en glattere hud (skin resurfacing) med mindre rynker. Mange laserbehandlinger kan i tillegg samtidig påvirke de midtre og dypere hudlagene (som Ultherapy, Thermage og Venus Freeze) og gi en hudoppstrammende effekt i tillegg.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE