Del dette!
◄  HJEM

Graston  

Graston er en behandling utført hos kiropraktor som benyttes først og fremst ved behandling av betennelse og smerter i muskulatur og senebetennelser.

Ved Graston behandling benyttes et instrument laget av rustfritt stål, kiropraktoren drar instrumentet i jevne drag over huden i området som skal behandles.

Hva er Graston behandling? 

Graston er en såkalt instrument assistert bløtdelsmobilisering som benyttes av kiropraktor for å nå dypt ned i muskelfibre og senefibre slik at man best mulig kan behandle smerter og betennelse i muskulatur og sener.

De ulike Graston instrumentene kommer i ulike størrelser og former, som er spesialtilpasset til ulike deler av kroppen. Instrumentene er laget av rustfritt stål.


Hvordan foregår Graston behandling? 

Graston behandlingen utføres av behandlende kiropraktor. Selve metall instrumentet er tilpasset kroppsdelen kiropraktoren ønsker å behandle. Metallinstrumentet dras over huden ved muskulatur og sene området som skal behandles.

Teknikken virker ved å strekke og glatte ut muskler og sener, hvilket øker blodsirkulasjonen og celleaktiviteten i området. Slik ønsker man å redusere tilhelingstiden i vevet.

En vanlig behandling tar omtrent tre til fem minutter.

Hvilke tilstander kan behandles ved Graston? 

Graston er en behandlingsform som først og fremst benyttes til å behandle smerter i muskulatur og sener, typisk gjelder dette såkalte senebetennelser som tennisalbue og helsmerter (akilles smerter).

Graston behandlingen fungerer ved å øke muskelaktivitet, blodsirkulasjon og tilheling i betente områder i kroppen, og ved å bryte ned kollagenpåleiringer i betente senefester.

Typiske symptomer og tilstander som behandles med Graston er

  • Albuesmerter
  • Tennisalbue
  • Håndleddsmerter
  • Helsmerter
  • Knesmerter

Bivirkninger 

Graston er en mild og ufarlig behandlingsform.

Mulige bivirkninger er noe ømhet og rødhet, hvilket vil bli redusert ved bruk av ispose etter behandlingen.