ANNONSE

Analfissur, operasjon

I de fleste tilfeller vil analfissur tilhele selv, spesielt med egenbehandling. Noen ganger vil derimot analfissuren vedvare over 4-6 uker og ikke tilheles godt til tross for ytterligere behandling som glycerolnitrat og Botox behandling. Da kan behandling med operasjon være nødvendig.

Analfissur, operasjon
Illustrasjon: Analfissur, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Analfissur, operasjon»

Operasjonsmetoder ved analfissur

Det finnes flere operasjonsmetoder ved kronisk analfissur, de to mest benyttede er såkalt sfinkterotomi og lappeplastikk.

Sfinkterotomi

Ved sfinkterotomi gjør kirurgen et snitt i muskelen i endetarmskanalen slik at den ikke strammer like mye som tidligere. Operasjonen gjøres oftest i lokalbedøvelse, eventuelt med narkose.

De aller fleste opplever god effekt av behandlingen, faktisk blir ca. 9 av 10 blir kvitt plagene.

Mulige komplikasjoner av operasjonen er at lukkemuskelen blir såpas mye slappere at man ikke har fullstendig kontroll på luft og eller avføring, såkalt inkontinens. Dette ses derimot kun hos ca 1 av 20 som opereres med denne metoden og effekten er gjerne kortvarig.

Anal lappeplastikk

En annen operasjonsmetode er å flytte frisk hud fra et annet sted av kroppen til sårdannelsen i endetarmskanalen. Slik vil man få sårdannelsen til å gro.

De fleste som behandles også med denne metoden blir bra etter operasjonen, men effekten er noe dårligere enn ved sfinkterotomi. Derimot slipper man å bekymre seg over risikoen for inkontinens.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE