ANNONSE

Akupunktur for gravide Bergen

Stadig flere jordmødre tilbyr akupunktur i kombinasjon med tradisjonell svangerskapsomsorg.

Akupunktur kan være en god behandling ved en rekke plager eller problemstillinger under graviditeten, men må komme i tillegg til vanlig svangerskapsomsorg, og etter at andre bakenforliggende årsaker til dine plager er vurdert.

Akupunktur for gravide
Illustrasjon: Akupunktur for gravide
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Akupunktur for gravide»

Ingen informasjon tilgjengelig...

Vanlige årsaker (indikasjoner) for akupunktur hos jordmor

Akupunktur hos jordmor tilbys for en rekke vanlige plager som kan oppstå i forbindelse med svangerskapet. Behandlingen gjøres i kombinasjon med tradisjonell svangerskapsomsorg hos jordmor.

  • Bekkenløsning
  • Ryggsmerter
  • Hodepine
  • Svangerskapskvalme
  • Modningsakupunktur (fødselsforberedende akupunktur)
  • Hodepine
  • Tretthet
  • Forstoppelse
  • Urolige bein
  • Dårlig søvn

Forskningen rundt behandling av gravide med akupunktur spriker noe, men flere artikler viser effekt på behandling av mange tilstander og plager som oppstår i svangerskapet, inkludert ryggsmerter, bekkenløsning og svangerskapskvalme.

Flere jordmødre tilbyr fødselsforberedende akupunktur (modningsakupunktur) for å gjøre kroppen klar til fødselen. Fødselsforberedende akupunktur kan gjøre fødselsen lettere og raskere og kan i tillegg være til hjelp mot plagene på slutten av svangerskapet som søvnrpoblemer, vonde muskler og stress. De fleste som tilbyr fødselsforberedende akupunktur anbefaler behandling fra ca uke 35.

Les mer om modningsakupunktur her!

Hvordan foregår behandlingen?

Akupunktur av gravide utføres i likhet med annen akupunkturbehandling ved at behandleren setter inn svært tynne nåler i kroppen din. Vanligvis er det jordmødre med videreutdanning innen akupunkturbehandling som utfører prosedyren. Akupunkturbehandling av gravide kan gjøres i hele svangerskapet. Behandling av svangerskapskvalme utføres ofte noe tidligere i svangerskapet, mens for eksempel modningsakupunktur utføres de siste ukene før termin.

Jordmor vil gjerne først ha en samtale med deg for å kartlegge hvilke plager du ønsker å behandle, og hva du ønsker og forventer av behandlingen.

Avhengig av hvilke plager du har vil jordmor sette inn svært tynne nåler på spesifikke steder i kroppen din. Ofte settes nålene i nedre del av beina, i armene og i hender. Andre behandlingspunkter kan være pannen og i magen. Vanligvis ligger du og slapper av med nålene inne i ca 10-20 minutter, før nålene fjernes av behandler.

ANNONSE