ANNONSE

Marisker, operasjon

Marisker, operasjon
Illustrasjon: Marisker, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Marisker, operasjon»

Marisker er løse hudfolder i endetarmsområdet som ofte utgjør restene etter en tidligere hemoroide.

En marisk blør ikke og gir vanligvis ikke smerter, men oppfattes i økende grad som et kosmetisk problem. I tillegg kan tilstanden gi visse utfordringer med hygienen.

Marisker trenger kun behandling dersom de gir deg plager. Mange opplever marisker som kosmetisk skjemmende, mens andre opplever at marisken gir hygieniske utfordringer. I enkelte tilfeller kan man også plages av kløe eller irritasjon omkring marisken.

Behandlingen innebærer en kirurgisk fjerning av hudfolden(e). Operasjonen gjøres oftest i lokalbedøvelse, men i enkelte tilfeller vil man foretrekke narkose, det vil si at du sover under operasjonene.

Vanligvis vil du kunne reise hjem umiddelbart etter operasjoenen.

Etter operasjonen

Det kan ta inntil ca 1 måned etter operasjonen før sårene er grodd fullstendig, i løpet av denne perioden kan man oppleve noe smerter og ubehag i endetarmsområdet. Ofte vil legen anbefale avføringstabletter for å gjøre avføringen myk den første tiden.

Komplikasjoner

Operasjon for marisker er et relativt lite kirurgisk inngrep med få store bivirkninger. Som alle operasjoner vil det derimot være en liten risiko for blødning, infeksjon og allergisk reaksjon mot bedøvelsesmiddelet.

Les mer!

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE