ANNONSE

Hælspore, operasjon

Operasjon av hælspore kan være nødvendig dersom du har hælsmerter som ikke går tilbake av andre behandlingsmetoder.

Den vanligste operasjonsmetoden er å lage et kutt i bindevevshinnen under foten (plantar fascien) slik at den blir mindre stram og irritert.

Hælspore, operasjon
Illustrasjon: Hælspore, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hælspore, operasjon»

Når er det nødvendig med operasjon av hælspore?

Omtrent 9 av 10 personer som har smerter som følge av hælspore, blir kvitt plagene med plantar fascitt ved konservativ behandling (behandling uten operasjon). Dersom du har vedvarende smerter i hælen til tross for konservativ behandling, kan derimot operasjon være nødvendig.

Det er vanlig å vurdere operasjon dersom du har vedvarende plager etter 6-12 måneder med konservativ behandling.

Se også operasjon av plantar fascitt for behandling av hælspore!

Hvordan utføres operasjonen?

Operasjon av hælspore gjøres enten med lokalbedøvelse eller med lett narkose hvor du sover under inngrepet. Inngrepet gjøres poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag.

De vanligste operasjonsmetoden er forlenging av plantar fascien og fjerning av hælsporen

Forlenging av plantar fascien

Forlenging av plantar fascien, såkalt plantar fascia release, er den vanligste operasjonsmetoden for behandling av hælsmerter. Under operasjonen vil kirurgen (ortopeden) lage et kutt i bindevevshinnen som forbinder hælen med forfoten (plantar fascien), slik at bindevevshinnen blir mindre stram og irritert. Ved å forlenge plantar fascien reduseres betennelsen og smertene forsvinner.

Dersom du har både hælsmerter og hælspore, vil kirurgen meisle bort hælsporen i samme seanse for å redusere risikoen for at smertene kommer tilbake.

(Tjenester / behandlinger)

Tilheling etter operasjon av hælspore

Du kan i de fleste tilfeller reise hjem samme dag som operasjonen ble utført. Du må avlaste den opererte foten med krykker de første 1-2 ukene etter operasjonen. Vanligvis vil du være tilbake i full aktivitet etter 1-2 måneder.

De aller fleste blir kvitt plagene etter operasjonen.

Les mer om hælspore

ANNONSE