ANNONSE

Fjerne fremmedlegeme

Fremmedlegeme er en gjenstand fra omgivelsene som har satt seg fast i kroppen. Fremmedlegene som setter seg fast i øre nese og hals delen av kroppen er gjerne fiskebein som setter seg fast i halsen eller gjenstander små barn putter i ørene eller nesen.

Fjerne fremmedlegeme
Illustrasjon: Fjerne fremmedlegeme
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fjerne fremmedlegeme»

Hvordan fjerner øre nese hals legen fremmedlegeme?

Fjerning av fremmedlegeme i øret, nesen eller svelget gjøres gjerne poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem samme dag. Behandlingen gjøres oftest uten noen form for bedøvelse og tar gjerne få minutter i de fleste tilfeller.

Fremmedlegeme i nesen

Små barn kan ofte putte gjenstander i nesen. Fremmedlegemer i nesen kan gi nesetetthet og rennende nese. Øre nese hals legen kan vanligvis oppdage og fjerne fremmedlegeme ved undersøkelse av nesen med et såkalt rhinoskop - et verktøy som gjør at legen kan få god oversikt over innsiden av neseboret.

Fiskebein i halsen

Fiskebein kan ha en lei tendens til å sette seg fast i svelget, dette skyldes at de er lange og tynne og at skarpe ender kan kile seg fast. Dersom du opplever at et fiskebein har satt seg fast i halsen vil det ofte kunne løsne dersom du hoster eller drikker vann. Dersom du har følelsen av at det fremdeles sitter fast etter en stund, bør du kontakte lege for undersøkelse og eventuelt fjerning av beinet.

Øre nese hals legen kan undersøke innsiden av svelget ved laryngoskopi. I enkelte tilfeller velger man først å undersøke svelget og spiserøret med en røntgenundersøkelse hvor du svelger kontrast.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE