ANNONSE

Penis forstørrelse

Penisforstørrelse er behandlinger, enten operasjon eller andre behandlinger, som har som hensikt å gjøre penis større.

De fleste ikke kirurgiske behandlingene som kan benyttes for å gjøre penis større har ikke vist særlig effekt, med noen få unntak.

Det finnes to hovedtyper operasjoner som kan gjøre penis større, en operasjon som gjør penis lengre og en operasjon som gjør penis tykkere.

Penis forstørrelse
Illustrasjon: Penis forstørrelse
Sist oppdatert: 4. Feb. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hvor stor er penis normalt?

Penis størrelsen varierer fra man til mann, både penisstørrelse i avslappet og erigert eller hard tilstand.

Gjennomsnittlig penisstørrelse i slapp tilstand er ca 9,5 cm, men dette varierer fra ca 2 cm til inntil 15 cm.

Gjennomsnittlig penisstørrelse i hard eller erigert tilstand er ca 14 cm, men varierer fra ca 8-22 cm.

(Tjenester / behandlinger)

Hvorfor penisforstørrelse?

Penis størrelse har alltid vært et symbol på maskulinitet og sex og mange menn er opptatt av størrelsen på penis. Penisstørrelsen har ikke betydelig effekt på sexlivet eller mannens evne til å tilfredsstille kvinnen, men er kanskje i større grad en såkalt "garderobe effekt".

Hos enkelte kan derimot penisforstørrelse også forbedre sexlivet, da gjerne ved å gi bedre selvtillit og en positiv forandring i sexlivet.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan utføres penisforstørrelse?

Det finnes en rekke ikke kirurgiske metoder som oppgir å kunne gi større penis, alt fra vakumpumper til strekkøvelser og piller. Det er derimot ikke vist noen vedvarende eller dokumentarbar effekt av noen av disse behandlingene.

Ett unntak er filler behandling for økt penistykkelse. Ved å injisere filleren i penis vil man kunne oppnå tykkere penis. Effekten varer som ved andre fillere ca 1 år.

De eneste vedvarende penisforstørrelser kan oppnås ved operasjon. Det finnes to hovedmetoder for å få større penis ved operasjon:

Penisforlengelse

Penis kan ved en relativt enkel operasjon gjøres lengre i hviletilstand. Ved dette inngrepet kan penis forlenges gjerne 4-6 cm i hviletilstand, men effekten i erigert eller hard tilstand er beskjeden.

Operasjonen gjøres i narkose. Kirurgen kutter da båndet som fester penisroten til skambeinet. Dette gjør at en del av penis som normalt er skjult vil komme frem og bli synlig. Etter operasjonen må man gjøre en strekkbehandling av penis for å forhindre at penis trekker seg tilbake til opprinnelig posisjon.

Penisfortykkelse

Tykkere penis kan oppnås ved fettransplantasjon av eget fettvev fra annet sted i kroppen til penis, i likhet med andre former for fettransplantasjon, også kalt lipofilling. I tillegg til å overføre fettvev fra et annet sted i kroppen til penis må man gjerne legge på hud for å dekke den økte penistykkelsen (hudtransplantasjon).

Ved penisfortykkelse kan man gjerne oppnå ca 30 % tykkere penis i hviletilstand og ca 10 % tykkere penis ved erigert eller hard tilstand. Et alternativ til penisfortykkelse ved fettransplantasjon er penisfortykkelse med filler.

Ved fettransplantasjon er det alltid en mulighet for at alle fettcellene ikke blir tatt opp i den nye delen av kroppen de flyttes til. Etter som man også flytter hud gir behandlingen en risiko for arrdannelse. Ved arrdannelse må man bearbeide arrvevet ved strekkeøvelser.

ANNONSE