ANNONSE

Sette inn P-stav

Lege, helsesøster og jordmor med opptrening i dette, kan sette inn P-stav. Implantatet legges like under huden på den ene ovararmen og gjøres i lokalbedøvelse gjennom et lite snitt i huden. Prosedyren er ikke smertefull og tar bare et par minutter.

P-staven fungerer som prevensjonsmiddel ved å fri gi gestagen (progesteron). Prevensjonsmetoden er svært sikker og varer 3-5 år etter at den er lagt inn.

Sette inn P-stav
Illustrasjon: Sette inn P-stav
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Sette inn P-stav»

P-stav får på resept, resepten kan du få hos lege, helsesøster eller jordmor. De kan også sette inn P-staven. Før dette er det derimot viktig å være helt sikker på at du ikke er gravid, du må derfor alltid ta en graviditetstest før innsetting.

Både innsetting og fjerning av p-stav gjøres gjennom et lite kirurgisk inngrep. Før man starter får du litt lokalbedøvelse i overarmen der hvor P-staven skal legges inn. Vanligvis legger man inn staven på innsiden av overarmen du ikke benytter til å skrive med. Innleggelsen av staven tar bare noen sekunder til et par minutter og gjør ikke vondt.

Etter innleggelse av staven vil du få informasjon om hvordan du kan sjekke at den ligger der den skal. Den skal enkelt kunne føles siden den ligger like under huden. Du får også med deg et kort som forteller når P-staven var lagt inn, hvor den ligger og hvor lenge den kan ligge før den må fjernes.

Les mer om P-stav som prevensjonsmetode her!

ANNONSE