ANNONSE

Innleggssåler, spesialtilpasset Oslo

Innleggsåler som benyttes i sko og fottøy kan ha betydelig effekt på belastningen som forplantes til fotbuen og videre oppover i muskel og skjelettsystemet i kroppen.

Såletilpasning hos fysioterapeut og kiropraktor gir deg spesialtilpassede, støtdempende såler som kan utgjøre en viktig tilpasning både for å forebygge og behandle smerter, betennelser og feilbelastninger i føtter, knær, hofte og rygg.

Innleggssåler, spesialtilpasset
Illustrasjon: Innleggssåler, spesialtilpasset
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Innleggssåler, spesialtilpasset»

Hvorfor spesialtipassede innleggssåler hos fysioterapeut eller kiropraktor?

Mange plages av smertetilstander i hel, fotbue, ankler, skinnleggen, knær, hofte, rygg og nakke. Andre har stor belastning i et fysisk aktivt liv, og ønsker å forebygge mot at slike plager skal utvikle seg.

Feilbelastning i fotsålen kan forplante seg videre oppover i føttene, beina og videre til både hofte og rygg. Spesialtilpassede innleggssåler kan gi deg muligheten til å utbedre eventuelle feilbelastninger som disponerer for utvikling smertetilstander og belastningsfeil.

I hvilke situasjoner kan tilpassede innleggssåler være til nytte?

Såletilpasning kan ha god effekt både som forebygging og behandling av plager i en rekke områder av muskel og skjelettsystemet i kroppen.

Blant de vanligste plagene hvor spesialtilpassede såler kan hjelpe er ved behandling eller forebygging av:

  • Helsmerter som akillesbetennelse og plantar fascitt
  • Ankelsmerter
  • Plager i skinnleggen som beinhinnebetennelse
  • Kneplager som runners knee
  • Hofteplager
  • Ryggsmerter
  • Nakkesmerter

Hvordan utføres såletilpasning hos fysioterapeut og kiropraktor?

Helsepersonellet (fysioterapeuten eller kiropraktoren) vil gjennomføre en grundig vurdering av din situasjon, spesielt vil man vurdere behovet for om såletilpasning kan være nyttig for deg. Denne vurderingen gjøres på bakgrunn av samtale med deg hvor dine plager kartlegges, basert på undersøkelse av foten din og eventuelt ved analyse av gangen.

Sålene blir så individuelt tilpasset dine føtter på bakgrunn av fotavtrykk og individuell tilpasning. Sålene som benyttes er ofte enten Supersole eller Formthotics.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE