ANNONSE

Gynekolog konsultasjon, kontrolltime

Kontrolltime hos gynekolog gjøres etter en tidligere konsultasjon, oftest innen 3-6 mnd. etter første konsultasjon. Pris for kontrolltime er gjerne lavere enn for første time, men ikke alle klinikker tilbyr rabatterte priser for kontrolltime.

Gynekologer er leger som er spesialister i fødselshjelp og kvinnesykdommer. Konsultasjon hos gynekolog innebærer ofte gynekologisk undersøkelse, innvendig ultralyd undersøkelse og eventuelt supplerende blodprøver. Oppgitte pris inkluderer undersøkelse og ultralyd samt vanlige blodprøver, men hos de fleste gynekologer kommer utgifter til prøvetakning som celleprøve og vevsprøve i tillegg.

Gynekolog konsultasjon kontrolltime - Hva undersøkes

Gynekologen vil snakke med deg for å kartlegge hvilke plager eller problemstillinger du ønsker å ta opp. Relevant familieanamnese, det vil si hvilke sykdommer som går igjen i familien, vil gjerne bli kartlagt. Avhengig av problemstilling vil det bli utført supplerende undersøkelser som gynekologisk undersøkelse, ultralyd, prøvetagning og blodprøver.

Hvordan utføres gynekologisk undersøkelse

Ved gynekologisk undersøkelse sitter pasienten gjerne i en gyn stol. Gynekologen vil først undersøke de yte kjønnsorganene ved inspeksjon.

Et spekulum er et verktøy som brukes innen medisin for å bedre oversikt over kroppsåpninger som skjeden eller neseåpningen. For undersøkelse av de intre kjønnsorganene vil gynekologen sette et spekulum inn i skjeden for å bedre kunne se slimhinnen i skjeden og livmorhalsen. Nå kan gynekologen også ta prøver fra livmorhalsen som celleprøve. Vanligvis vil gynekologen også undersøke de indre kjønnsorganene ved å sette to fingre inn i skjeden samtidig som man presser med den andre hånden over den nedre delen av magen.

Innvendig ultralyd

I tilfeller vil gynekologen også gjøre en innvendig eller transvaginal ultralyd undersøkelse. Innvendig ultralyd utføres ved at gynekologen plasserer en tynn ultralydprobe inn i skjeden. Ultralydproben kommer da nærme de indre kjønnsorganene som livmor og eggstokker og gir vanligvis god fremstilling av disse.

Supplerende blodprøver

Dersom det er indikasjon for dette vil gynekologen gjerne ta supplerende blodprøver, avhengig av problemstilling. Dette kan være for eksempel mål av blodprosent eller antistoffer mot virus.

Hvor lang tid tar en gynekologisk konsultasjon

Hvor lang tid en konsultasjon hos gynekolog tar avhenger av problemstillingen, men vanligvis tar hele konsultasjonen inntil 20-45 minutter.

Kan man gjennomføre gynekologisk undersøkelse under menstruasjonen

Det er generelt ikke noe problem å gjennomføre gynekologisk konsultasjon og gynekologisk undersøkelse med ultralyd selv om man har menstruasjonen. Dersom man skal ta celleprøve er det derimot en fordel om man utfører denne etter at blødningen er over.

For mer informasjon om konsultasjon hos gynekolog, se her!

Gynekolog konsultasjon, kontrolltime
Illustrasjon: Gynekolog konsultasjon, kontrolltime
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Gynekolog konsultasjon, kontrolltime»

ANNONSE