ANNONSE

Avrevet leddbånd ankel, operasjon

Operasjon av avrevet leddbånd i ankelen gjøres dersom vanlig behandling med opptrening og fysioterapi ikke gir tilstrekkelig god effekt. Operasjonen utføres av ortoped.

Avrevet leddbånd ankel, operasjon
Illustrasjon: Avrevet leddbånd ankel, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Avrevet leddbånd ankel, operasjon»

Operasjon av leddbånd i ankelen

Når bør man reparere leddbånd i ankelen ved operasjon?

De aller fleste som skader ankelen hvor det oppstår en avrivning av ett eller flere av leddbåndene i ankelen, gjennvinnes normal stabilitet og funksjon i ankelleddet uten operasjon.

I enkelte tilfeller gror derimot ikke leddbåndene på en god måte, dette kan gjøre at ankelen oppleves som ustabil. Ustabil ankel under aktivitet kan tildels kompenseres ved å benytte en støttende ankelskinne, men i noen tilfeller er operasjon nødvendig.

Hvordan foregår operasjon av skadet leddbånd i ankelen?

Operasjonen gjøres enten med lokalbedøvelse, med ryggmargsbedøvelse eller i narkose. Kirugen (ortopeden) kan reparere og sy sammen det skadde leddbåndet, eller hente et friskt leddbånd fra andre steder i foten.

Etter operasjonen er det vanlig at man må benytte krykker og gips i inntil 3-4 uker før man kan starte gjennopptrening med styrkeøvelser og ballansebrett på samme måte som ved opptrening etter ankelskade uten operasjon.

Ofte er man klar for å gjennoppta idrett etter ca. 3-4 måneder.

Les mer om avrevet leddbånd i ankelen her!

ANNONSE