ANNONSE

Ultralyd for gravide Trondheim

Ultralyd for gravide inndeles gjerne i tre typer undersøkelser, avhengig av når i svangerskapet ultralyd undersøkelsen utføres, og avhengig av hvordan undersøkelsen utføres.

Tidlig ultralyd

Tidlig ultralyd er ultralyd undersøkelse som utføres innen de første 11-12 ukene av svangerskapet. Tidlig ultralyd er egnet til å bekrefte graviditeten, bestemme hvor langt man er på vei, se om det er ett foster eller flere og se at fosteret ligger på rett plass i livmoren.

2D ultralyd

2D ultralyd er ultralyd av gravide som utføres etter 12. svangerskapsuke. Nå er fosteret vokst seg større, noe som gjør at man kan vurdere fosterets organer som hjertet i større grad enn ved tidlig ultralyd. I tillegg kan man foreta vekstkontroll.

3D ultralyd

3D ultralyd er undersøkelse av fosteret i tre dimensjoner. 3D ultralyd kan gi flotte bilder av ansiktet, hender og føttene til fosteret og er det nærmeste man kommer å se barnet før fødselen.

Ultralyd av tvillinger

Tvillingsvangerskap følges gjerne tettere enn vanlige svangerskap. Ultralyd av tvillinger tar naturlig nok noe lengre tid enn ultralyd av vanlige svangerskap, mange klinikker oppgir derfor egne priser på ultralyd av tvillinger.

Ultralyd for gravide
Illustrasjon: Ultralyd for gravide
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Ultralyd for gravide»

ANNONSE