ANNONSE

Ultralyd av halskar hos kardiolog

Ultralyd av halskar er en ultralyd undersøkelse hvor legen ser etter avleiringer i pulsårene på halsen. Legen vil også i noen tilfeller kunne påvise innsnevringer på blodårene.

Ultralyd av halskar hos kardiolog
Illustrasjon: Ultralyd av halskar hos kardiolog
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Ultralyd av halskar hos kardiolog»

Hvorfor ultralyd av halskar hos kardiolog?

Risikoen for hjerte og karsykdom slik som hjerteinfarkt og hjerneslag avhenger i stor grad av utvikling av åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (arteriosklerose) på innsiden av pulsårene (arteriene) i kroppen.

Halspulsårene er blant arteriene i kroppen som ofte utvikler arteriosklerose tidlig, samtidig er halspulsårene lett tilgjengelig for ultralyd undersøkelse siden de ligger overfladisk til på halsen.

Ved å utføre ultralydundersøkelse av halspulsårene vil hjertelegen (kardiologen) både kunne påvise åreforkalkninger og kolesterolavleringer som kan øke risikoen for hjerneslag, men som også sier noe om risikoen for at det kan være slike avleiringer også på andre arterier i kroppen, slik som i blodårene som forsyner hjertet (kransarteriene). Denne informasjonen vil hjelpe kardiologen med å avgjøre hvor stor risiko du har for hjerte og karsykdom, og vil slik kunne påvirke valg av behandling og utredning.

Les mer om ultralyd av halskar hos røntgenlege her!

ANNONSE