ANNONSE

Varmebehandling og kuldebehandling

Varmebehandling brukes gjerne på kroniske betennelsestilstander hvor man oppnår en rask smertestillende effekt lokalt.

Kuldebehandling har en gunstig effekt ved akutte skader for å dempe betennelsesreaksjonen i kroppen og slik fremskynde tilhelingen.

Varmebehandling og kuldebehandling
Illustrasjon: Varmebehandling og kuldebehandling
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Varmebehandling hos fysioterapeut

Varmebehandling innen fysioterapi brukes gjerne på kroniske betennelsestilstander. Varmebehandlingen gis vanligvis i ca 20 minutter.

Effekten man oppnår med varmebehandling er en smertestillende effekt lokalt hvor varmebehandlingen benyttes, for eksempel over et ledd med kronisk betennelse. Den smertestillende effekten man da oppnår med varmebehandling gjør at man lettere kan motta øvrig behandling på leddet hos fysioterapeuten. I tillegg gjør varmebehandlingen det enklere å starte opp trening av muskelgrupper omrking leddet som igjen kan bidra med å redusere betennelsen på lengre sikt.

(Tjenester / behandlinger)

Kuldebehandling hos fysioterapeut

Kuldebehandling innen fysioterapi, og ellers, brukes oftere i den akutte fasen, gjerne etter en fersk skade. Kuldebehandlingen har en dempende effekt på den akutte betennelsesprosessen som igangsettes ved en skade og hemmer slik lokal blødning, hevelse og smerte.

Med kuldebehandling kan man slik raskere restituere seg etter en akutt oppstått skade. Kuldebehandlingen brukes vanligvis i ca 10-30 minutter.

(Litteratur)
ANNONSE