Helsesmart.no > Bildediagnostikk > MR undersøkelse > MR generell
Sist oppdatert: 11.12.2015         T398

MR generell hos Forusakutten Kolibri - Forus Sandnes

MR generell
Pris fra kr 2.380,-
Ventetid: 1 dager

Evt 750,- ekstra ved kontrast
Evt,- 1650,- ekstra for neste undersøkelse

MR generell er en generell MR undersøkelse uten kontrast. Pris og ventetid oppgitt for de fleste MR undersøkelser vil være lik den som er oppgitt for MR generell. Unntakene er mer spesialiserte MR undersøkelser som er mer tidkrevende og ikke alle klinikker utfører, som blant annet MR hjerte, MR tynntarm og MR angiografi med kontrast.

Om man skal ta en type MR undersøkelse som ikke er oppført på helsesmart.no (feks MR håndledd eller MR av en kul/hevelse) vil denne mest rolig ha samme pris og ventetid som MR generell.

MR undersøkelse er svært nyttig i dagens medisin og brukes i stadig større omfang innen diagnostikk, utredning og oppfølgning

Nikola Tesla fra Ungarn oppdaget det roterende magnetfeltet i 1882. I 1956 ble enheten Tesla tilegnet styrken på et magnetfelt. I 1937 oppdaget Isidor Rabi at atomkjernene kan absorbre og sende ut radiobølger når de utsettes for tilstrekkelig sterke magnetfelt. I 1973 ble den første MR undersøkelsen utført på et menneske, undersøkelsen tok nærmere 5 timer.

MR maskinen bruker magnetfelt og radiobølger for å fremstille vevene i kroppen

MR er en forkortelse for magnetisk resonans. MR er en bildediagnostisk undersøkelse som danner detaljerte bilder av kroppen ved hjelp av kraftige magnetfelt og radiobølger. MR maskinen gjør dette ved å utsette kroppen for kraftige magnetfelt (1,5 Tesla og 3 Tesla er mest brukt i dagens medisin) og å måle radiobølgene utsendt fra atomkjernene i kroppen. MR maskinen benytter altså ikke røntgenstråler, i motsetning til ved røntgen undersøkelser og CT undersøkelser. Det er ikke påvist skadelig effekt av MR undersøkelse.

MR undersøkelser er en svært nyttig undersøkelse og benyttes i økende grad innen medisin i alt fra utredning av slitasjegikt og leddbetennelse i ledd til undersøkelse av nakke og rygg for å påvise blant annet prolaps ved isjas smerter til undersøkelse av hjernen og diagnostikk av hjerneslag og hjernesvulst.

MR undersøkelsen gir svært mye informasjon om vevene og organene i kroppen

MR er i mange tilfeller den undersøkelsen som gir mest nøyaktig informasjon spesielt ved undersøkelse av bløtdeler og organer i kroppen.

Ulempene ved MR undersøkelse

Ulempene ved MR undersøkelsen er at selve undersøkelsen gjerne tar litt lang tid, fra 20 minutter til 1 time, at pasienten må ligge helt stille ved undersøkelsen og at enkelte kan oppleve klaustrofobisk følelse siden man ligger inne i MR trommelen under undersøkelsen. Personer som har operert inn metaller i kroppen som enkelte gamle proteser og noen typer pacemakere er ikke kompatible med MR undersøkelse. I tillegg er tilgjengeligheten på MR undersøkelser lavere enn de fleste andre bildediagnostiske undersøkelser.

Tjenesten tilbys av

Forusakutten Kolibri - Forus Sandnes

Tlf: 52 69 69 69
Les mer
Andre tilbydere
Ringerike sykehus, Røntgen * fra kr 245,-
Ålesund sjukehus Lab/radiologi * fra kr 245,-
Aleris Røntgen Lillestrøm * fra kr 245,-
Harstad Sykehus – Radiologi * fra kr 245,-
Stord Sjukehus * fra kr 245,-
Drammen sykehus, Røntgen * fra kr 245,-
Nordlandssykehuset, Stokmarknes, Røntgen * fra kr 245,-
SØRLANDET SYKEHUS HF MEDISINSK SERVICE ARENDAL * fra kr 245,-
St. Olavs Hospital, Røntgen * fra kr 245,-
Aleris Røntgen Trondheim * fra kr 245,-
Betanien sykehus * fra kr 245,-
Se flere >

Brukererfaringer

Denne tjenesten har foreløpig ikke mottatt noen erfaringer. Dersom du har erfaring med denne tjenesten hos denne tilbyderen, er du velkommen til å legge igjen din erfaring - helt anonymt.