Helsesmart.no > Øyelege > Brytningsfeil > Langsynt > Langsynt, linseoperasjon ICL
Sist oppdatert: 17.05.2016         T18068

Langsynt, linseoperasjon ICL hos Fokus Øyeklinikk

Langsynt, linseoperasjon ICL
Pris fra kr 32.900,-
Ventetid: 15 dager

Linseoperasjon er et alternativ til laseroperasjon ved langsynthet.

Ved ICL operasjon setter øyelege en kunstig linse inne i øyet. Linsen plasseres foran øyets naturlige linse.

Langsynthet er en tilstand hvor man har problemer med å se ting på nært hold klart. Langsynthet kan oppstå i alle aldre, men ses hyppigst etter 40 års alder og kalles da alderssyn eller alderslangsynthet.

Linseoperasjon ICL

ICL er en forkortelse for intraocular contact lens, altså en slags kontaktlinse på innsiden av øyet.

Ved ICL operasjon setter øyelege en kunstig linse inne i øyet. Linsen plasseres foran øyets naturlige linse.

ICL er en linseoperasjon som egner seg ved moderat til stor brillestyrke, der laserbehandling kan være et dårligere valg. Som ved en laserbehandling, blir man gjerne brillefri etter behandling.

Ved ICL fjernes ikke øyets naturlige linse, i motsetning til ved linsebytt (RLE-operasjon).

Oppgitte pris på tjenesten er et estimat og gjelder behandling av begge øyne.

Symptomer ved langsynthet

Hovedsymptomet hos dem som er langsynt er at man har problemer med å se godt på nært hold. Enkelte har også problemer med å se godt på langt hold, men dette ses kun i mer uttalte tilfeller av langsynthet.

Andre symptomer på langsynthet er hodepine og tretthet når man ser på ting foran seg over tid, som når man leser eller ser på pc.

Se her for mer informasjon om langsynthet.

Behandling ved langsynthet

Behandling av brytningsfeil kan gjøres med briller, ved laseroperasjon eller annen kirurgi hvor man enten kan skifte ut den naturlige linsen i øyet, operere inn en ekstra linse foran den naturlige linsen eller operere inn en svært tynn linse inn i hornhinnen (KAMRA Inlay).  

Briller

Briller er en enkel metode for å behandle alderssyn. I brillene ligger det linser som samler eller bryter lysstrålene i passelig grad for å korrigere din grad av alderssyn.

Brillene gjør slik at lysstrålene kan samle seg i ett punkt på netthinnen slik at du kan se klart, også på nært hold.

Kontaktlinser

Kontaktlinser fungerer på mange måter slik som briller, ved å tilføre en linse som hjelper øyet å samle lysstrålene, slik at de samles i ett punkt på netthinnen. Ved hjelp av kontaktlinsene kan du da se klart, også på nært hold.

Fordelene med kontaktlinser fremfor briller er at de sitter enklere på øyet, er nærmest usynlig og mer anvendelig enn briller i mange situasjoner.

Det finnes ulike typer kontaktlinser, noen må byttes hver dag, mens andre desifiseres etter en dags bruk og kan brukes på nytt dagen etter.

Laseroperasjon

Ved laseroperasjoner endrer øyelegen overflaten på hornhinnen din ved hjelp av laser og korrigerer slik for alderslangsyntheten. Dersom du har skjeve hornhinner kan man korrigere for dette i samme prosedyre.

Den mest brukte laserbehandlingen i dag er såkalt LASIK og iLASIK behandling (dypre behandling). Den nest mest brukte behandlingen er PRK (overflatebehandling). Hvilken type behandling som er best for deg kan du diskutere med øyelegen.

Se her for mer informasjon om laseroperasjon.

Linseoperasjoner og implantater

Dersom du har svært uttalt alderssyn, og ved enkelte andre tilstander kan du ikke gjennomgå laseroperasjon. I slike tilfeller må man benytte seg av andre behandlinger som briller eller kontaktlinser, eller behandling med ulike typer linseoperasjoner.

Ved linseoperasjoner kan øyelegen bytte ut den naturlige linsen i øyet med en ny, kunstig linse som bryter lyset optimalt og slik korrigerer alderslangsyntheten. Denne behandlingen kalles RLE eller linsebytte. 

Et annet behandlingsalternativ er ICL, hvor øyelegen i stede for å bytte ut den naturlige linsen setter inn en kunstig linse foran den naturlige linsen, for å optimalisere brytningen og korrigere synsfeilen.

Et tredje behandlingsalternativ er å legge inn en slags tynn skive i selve hornhinnen som hjelper øyet å bryte lyset oprimalt for deg og slik korrigere synsfeilen din. Denne prosedyren kalles KAMRA inlay.

Resultater av ulike behandlinger ved langsynthet

De fleste som behandles med laseroperasjon eller ulike varianter av linseoperasjoner eller implantater er fornøyde med behandlingen. Mange blir "brillefrie", det vil si at de kan se godt både på nært og langt hold, uten bruk av briller eller linser.

Enkelte må fremdeles bruke briller eller linser ved enkelte gjøremål eller aktiviteter, for optimalt syn.

Ulempen ved inngrep som laseroperasjoner og linseoperasjoner er risikoen for komplikasjoner som alltid er forbundet med invasive inngrep. Risikoen er derimot generelt lav som følge av stadig bedre behandlingsmetoder.

Oppgitte pris er et estimat og gjelder behandling av begge øyne.

Tjenesten tilbys av

Fokus Øyeklinikk

Tlf: 73524300
Les mer
Andre tilbydere
Memira Ålesund fra kr 44.900,-
Memira Stavanger fra kr 44.900,-
Oslo Øyelegesenter fra kr 38.000,-
Vårda Øyeklinikk, Oslo fra kr 47.000,-
Optera Bergen Øyelegesenter fra kr 46.000,-
SynsLaser Oslo fra kr 49.000,-
Memira Drammen fra kr 44.900,-
Memira Lillestrøm fra kr 44.900,-
Memira Kristiansand fra kr 44.900,-
Memira Bergen fra kr 44.900,-
Memira Hamar fra kr 44.900,-
Se flere >

Brukererfaringer

Denne tjenesten har foreløpig ikke mottatt noen erfaringer. Dersom du har erfaring med denne tjenesten hos denne tilbyderen, er du velkommen til å legge igjen din erfaring - helt anonymt.