Helsesmart.no > Kiropraktor > Supplerende tjenester, Kiropraktor > Diagnostisk ultralyd, Kiropraktor
Sist oppdatert: 05.08.2016         T5551
ANNONSE

Diagnostisk ultralyd, Kiropraktor hos Nemus - Trondheim

Diagnostisk ultralyd, Kiropraktor
Pris fra kr 800,-
Ventetid: 1 dager

Oppfølgende diagnostisk ultralyd koster 420kr.

Enkelte kiropraktorer har fått opplæring eller gått kurs innen ultralyd diagnostikk av muskel og skjelettsystemet.

Som ledd i undersøkelsen og til vurdering av behandlingseffekt kan kiropraktor utføre utføre diagnostisk ultralyd undersøkelse av muskel og skjelettsystemet.

Diagnostisk ultralyd vil kunne gi en sikrere diagnose og en bedre vurdering av behandlingseffekt hos kiropraktor. 

Diagnostisk ultralyd hos kiropraktor kan bidra i å stille diagnosen og vurdere behandlingseffekt

Stadig flere av kiropraktorene i Norge har fått opplæring eller gjennomgått kurs innen ultralyd undersøkelse av muskel og skjelettsystemet.

Ultralyd benyttes i stadig større grad innen medisin, også til vurdering av muskel og skjelettsystemet. Spesielt er ultralyd egnet til å vurdere betennelse og forkalkninger i sener og betennelse i ledd.

Ved å supplere den vanlige undersøkelsen av pasienten med diagnostisk ultralyd vil kiropraktoren ha muligheten til å stille en sikrere diagnose og til å bedre kunne evaluere behandlingseffekt.

Hvilke deler av muskel og skjelettsystemet egner seg til vurdering med diagnostisk ultralyd hos kiropraktor?

Ikke alle deler av muskel og skjelettsystemet er like tilgjengelig for undersøkelse med ultralyd, spesielt siden lydbølgene ultralyd apparatet benytter til å fremstille kroppens vev bare i mindre grad klarer å bevege seg gjennom blant annet kroppens skjelett. Mange ledd og strukturer egner seg derimot godt til undersøkelse med ultralyd. 

Diagnostisk ultralyd kan være nyttig for vurdering av muskel og skjelettsystemet

Diagnostisk ultralyd er spesielt godt egnet til vurdering av sener, slimposer og leddbetennelser. Under finder du et utvalg av tilstander som kan vurderes med diagnostisk ultralyd hos kiropraktor:

 • Senebetennelse
 • Forkalkninger i sener
 • Slimposebetennelse
 • Økt væske i leddet (hydrops)
 • Seneruptur (avrivning av sene)
 • Slitasjegikt (artrose)
 • Leddbetennelse (artritt)
 • Muskelruptur eller muskelstrekk

Spesielt egner følgende ledd og sener seg for vurdering med diagnostisk ultralyd hos kiropraktor

Enkelte ledd i kroppen ligger ugunstig til for vurdering med ultralyd, mens andre ledd ligger overfladisk og ideelt til for vurdering med ultralyd. Følgende ledd og kroppsdeler egner seg gjerne godt for undersøkelse med ultralyd:

 • sener og slimpose i skulderen
 • sener i kneet som ved jumpers knee
 • senene i albuen (tennisalbue)
 • akilles senen 
 • senen under foten (plantar fascien)

Ultralyd er stadig mer brukt innen medisin. Ultralyd gir svært mye informasjon helt uten røntgenstråler eller bivirkninger

Ultralyd maskinen fungerer som et slags ekkolodd som danner bilder på tv-skjermen ved hjelp av lydbølger.

Ultralyd maskinen sender ut høyfrekvente lydbølger mellom 1 - 20 megahertz (MHz). Disse lydbølgene beveger seg gjennom gelen på huden og inn i kroppen til de møter en overgang mellom ulike vev i kroppen som overgangen mellom to organer, en svulst i et organ eller en forkalkning/stein i et organ. Lydbølgen vil da reflekteres og sendes tilbake til ultralyd apparatet.

Datamaskinen i ultralydapparatet beregner da avstanden til hvor i kroppen den reflekterte lydbølgen kommer fra og intensiteten som lydbølgen ble reflektert med. Apparatet sender kontinuerlig ut og mottar svært mange lydbølger i flere retninger og danner på denne bakgrunnen et bilde av innsiden av kroppen.

Omkring 1880 klarte Pierre Curie å fremstille høyfrekvente lydbølger. I 1940 laget den amerikanske fysikeren Floid Firestone det første apparatet som kunne fremstille bilder på bakgrunn av høyfrekvente lydbølger. I 1941 ble et lignende apparat benyttet til å fremstille ventriklene (hulrommene) i hjernen. 

Ultralyd brukes i dag innen stadig flere medisinske fagfelt inkludert undersøkelse av fosteret hos gravide og på diagnostikk av ikke gravide for å undersøke alt fra halspulsårer og skjoldbruskkjertelen på halsen til lever, galleblære, nyrer, livmor, eggstokker og testikler. Ultralyd underskøelsen er smertefri, uten bivirkninger og uten røntgenstråling.

Tjenesten tilbys av

Nemus - Trondheim

Tlf: 73 52 22 42
Les mer
Andre tilbydere
Klinikk for Alle - Ski fra kr 785,-
Deltaklinikken pris ?
Asker Helsesenter pris ?
Kiropraktorklinikken i Ulriksdal pris ?
Kiropraktorhuset Elverum pris ?
Nemus - Lillestrøm fra kr 600,-
Klinikk for Alle - Bjørvika fra kr 790,-
Brageklinikken pris ?
Nemus - Arendal fra kr 720,-
Helse i sentrum pris ?
Nemus - Sørlandsparken Tverrfaglig Helse fra kr 600,-
Se flere >

Brukererfaringer

Denne tjenesten har foreløpig ikke mottatt noen erfaringer. Dersom du har erfaring med denne tjenesten hos denne tilbyderen, er du velkommen til å legge igjen din erfaring - helt anonymt.