ANNONSE

Botox mot tanngnissing og muskelspenning Kristiansand

Botox kan hjelpe mot tanngnissing og anspent kjevemuskulatur ved å gi en avslappende effekt i muskulaturen i kjeven.

Botox mot tanngnissing og muskelspenning
Illustrasjon: Botox mot tanngnissing og muskelspenning
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Botox mot tanngnissing og muskelspenning»

Kan Botox hjelpe mot tanngnissing?

Selv om Botox allment kanskje er mest kjent for sin bruk innen kosmetisk behandling er Botox også brukt til en rekke andre formål, deriblant til behandling av migrene og hodepine, analfissur, hyperhidrose (overdreven svetting), skjeling og anspent muskulatur og tanngnissing.

Tanngnissing rammer nærmere 15 % av befolkningen og kan gi skader på tenner og hodepine om morgenen. Botox er en nervegift som benyttes som medisin. Virkningen av medisinen er at den hemmer nervesignalene som forsyner muskulaturen i området hvor den injiseres (sprøytes inn). Slik kan botox redusere den anspendte muskulaturen og redusere plagene dine.

Hvordan utføres behandlingen?

Selve behandlingen med Botox er rask og tar vanligvis bare noen få minutter.

Legen sprøyter inn (injiserer) Botox med en tynn nål i området som skal behandles. Selve injeksjonen kan gi litt ubehag, men de fleste beskriver dette som et lite "myggstikk".

(Tjenester / behandlinger)

Hvor raskt merker man effekt av behandlingen?

Det tar vanligvis ca 2-4 dager fra behandlingen til man merker effekt. Full effekt oppnås etter 1-2 uker.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor lenge varer Botox behandlingen?

Det varierer noe hvor lenge effekten av Botox behandlingen varer, men i gjennomsnitt varer den ca 4-6 måneder ved første behandling. Dersom du ønsker vedvarende effekt må du derfor gjenta behandlingen med visse mellomrom.

Dersom du gjentar behandlingen er det vanlig at effekten varer noe lengre mellom hver behandling.

Er Botox behandling mot tanngnissing og spent muskulatur trygt

Botox anses som en trygg behandling med lav risiko for alvorlige komplikasjoner. Under prosedyren vil legen injiserer medikamentet mot tyggemuskulaturen (masseter muskulaturen) slik at denne svekkes noe.

Effekten oppleves gjerne etter 1 ukes tid ved at kjeven blir mindre anspendt. Etter 6-8 uker vil man merke at størrelsen på tygge muskulaturen er gått noe tilbake, hos kvinner vil dette samtidig medføre en noe mer feminin fremtoning.

Allergisk reaksjon på botox er svært sjeldent forekommende.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan virker Botox?

Botox er en form for nervegift som blokkerer nerveimpulsene til muskulatur (og svettekjertler) i området der stoffet blir sprøytet inn under huden (injiseres).

Ved å injisere Botox i en muskel som bidrar til å gi rynker i ansiktet vil muskelen ikke lenger trekke seg sammen og rynken i ansiktet vil derfor glattes ut.

Ved å injisere Botox i håndflaten eller armhulen hos personer som er plaget med at de svetter mye (hyperhidrose), vil Botox hindre at svettekjertlene blir aktivert og dermed stoppe svetteproduksjonen.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE